Na, ezek a srácok aztán nagyon kemények. Adva van 3 tag akik azt hiszik tökös rockzenét nyomathatnak a honi tiniknek/gyermek lelkű felnőtteknek de én már most megmondom, hogy ezek az arcok a saját kardjukba fognak dőlni, ugyanis amit csinálnak az csak távolról rock és semmiképp sem zene. A NoALibi zenekar 2 éve még sehol sem volt (maximum a kedves szüleik csodálhatták őket egy-egy kertvégi koncert alkalmával) azonban előtörtek az ismeretlenség homályából és mint tudjuk a mocsok média bekebelez minden lehetséges sztárjelöltet, így a NoALibi-s srácok sem kerülhették el végzetüket: a VivaTV-n agyon hypeolt, tini-kedvenceknek beállított zenekarrá avanzsálódtak. Érdemleges információt a neten – közelebbről a Facebookon – csupán ennyit találni róluk:

"Simon Kolosnak az volt az álma, hogy egyszer híres zenész lesz… ugyanígy Hámos Bencének, aki már gyerekkorában eltervezte, hogy híres dobos válik belőle, még nem sejtették, hogy ez egyszer megvalósulhat… A hosszú történet, 2007- ben vette kezdetét, egy nyári táborban, amikor Kolos és Bence megismerték egymást. Elég hamar jó viszony alakult ki köztük és kiderült, hogy a zenei ízlésük is hasonló. Bence már régóta dobolt és Kolossal eltervezték, hogy egyszer egy bandában fognak játszani. Kolos csak ezek után kezdte el tépni a gitár húrjait. Kapcsolatuk a tábor végeztével csaknem megszakadt.

Eltelt egy év és a következő tábor alkalmával találkoztak ismét. Az érdeklődésük újra lángolni kezdett a közös zenélés iránt, mivel Kolos már egész jól gitározott. A táborban megalkották első közös számukat, amit elő is adtak sikeresen. Ám a nyaralás végeztével ismét elszakadtak egymástól, de immár jó barátokként. Majd csaknem egy fél év elteltével Kolosnak az az ötlete támadt, hogy össze kéne jönni zenélni. Bencével néha-néha találkoztak zenéltek, és erős barátságukat ápolták, már csaknem legjobb barátok voltak. 2009 közepe fele, Kolos azzal az ötlettel állt elő, hogy vegyék fel egyik saját számukat. Itt volt a bökkenő: Ki a Basszusgitáros?

Szerencsére Bencének az egyik osztálytársa Vádi már régóta basszusgitározott, így Kolos és Bence megkérte, hogy segítsen. Vádi szívesen beleegyezett. A próbák során egyre jobb viszonyba került Vádi a másik két fiúval, és hamar megalkották a Csak Egy Perc… című számot. Kolos énekelt, és dalszöveget írt, a zenét meg közös erővel csiszolták. (Szobonya Levente, vendégzenészként közreműködött gitárosként) Elballagtak a stúdióba és izgulva, félve, reménykedve várták, hogy mi következik..."

Én azt hiszem az következett, hogy az emós gyereket (Hámos Bence) jól megkufircolta hátulról a másik két bandatag (sőt, talán még a rendező is) aztán elmentek a moziba megnézni a legújabb animációs agymenést de mivel az emós gyereknek annyira fájt a segge, hogy nem tudott egy helyben ülni, inkább elvitték sétálni a Westend tetejére. Bár ez csak az én verzióm.

Najó, térjünk vissza a klipre. Gondolom megnéztétek már. Az hagyján, hogy a frontember (Simon Kolos) úgy fest mint Billie Joe Armstrong (egy kicsit több szemfesték és megtévesztő lenne a hasonlóság) de összességében a zenei résznél hibádzik leginkább a kép, ugyanis a Facebookos profiljukon a műfaji besorolásnál a Pop Punk / Rock kategóriák vannak megadva. Hát nem is tudom, srácok. Maximum annak lehet punk zene ez, akinek a punk a Blink 182-nél kezdődik és nem a The Clash-nél, vagy a Sex Pistols-nál. Vagy talán még annak sem.

A NoALibi egy tipikusan olyan zenekar akik még saját maguk sem tudják, hogy mit akarnak, csupán sodródnak együtt az árral. Ha megkérnék őket, hogy a jövőben álljanak át a Dance Pop vagy a Trance műfajára akkor még azt is bevállalnák. Felszínen kell maradni. Minden egyes zenekar akik egyszer is belekóstoltak a siker ízébe, azok nem akarnak többé kimászni a reflektorfényből. És ezért van még mindig porondon Gáspár Laci és Tóth Gabi, ezért nyomul a fesztiválokon és sörszagú összejöveteleken a Hooligans és ezért történik meg néha olyan sajnálatos esemény is, hogy Brit egy könyvesboltban Tóth Vera, meg Király L. Norbi albumokba botlik. Kik ezek? Könyörgöm, Tóth Vera? Nem a Big Brother-ből van az a csaj? Vagy mégis ki a tököm? De mindegy is tulajdonképpen. A NoALibi sem utoljára szerepel ezen hasábokon, hiszen van még egy remek kis klipjük amelyet majd be szeretnék mutatni és akkor majd kapnak egy kicsivel több savat is. Most viszont egyelőre ennyi. És az emós Hámos Bencének üzenném, hogy jöjjön a Westend elé pénteken 20:00-ra és előbb kap egy sárga Monstert, csak aztán verjük meg. Csók!