''Aki hülye, az haljon meg'' – tartja a mondás, de mi van azokkal akik még az átlagosnál is sokkal hülyébbek? Hát ők menjenek valóságshow-ba, ilyen egyszerű az egész.

Augusztus 22-én startolt az Aranypart elnevezésű új agymenés a Viasat3-mon és már most elég szép nézettséget ért el. Aki valaha is olyan mélyre nyúlt a média mocsarának bűzös mocskában mint én, az éles kontrasztot vélhet felfedezni a Viasat3 különféle műsorai és a konkurens csatornák (RTL Klub és TV2) műsorai között. Amíg utóbbiak az öregasszonyokra zúdítják az igénytelenség láváját, addig a Viasat3 mindig is arra törekedett, hogy profi munkát végezzenek minden kezük közül kikerülő adás alkalmával. Profi vágásokat és profi zenét alkottak, mindeközben az igazi babérokat az a ValóVilág aratta le amely nagyjából abból állt, hogy egy vicces kedvű műsorvezető bejelentkezett élőben kb. 5 percre majd 1 órán keresztül összevágott részleteket mutattak a villalakók cseppet sem hétköznapi kalandjaiból.

És ha már ValóVilág, akkor elmondom, hogy hamarosan indul az 5. széria is úgyhogy már előre élesíthetik az sms-küldésre specializálódott telefonjaikat azok akik nem tudnak meglenni VV Alekosz nélkül. Na, pont ők azok akik ízesen káromkodnak ha a sorozat elmarad. De térjünk vissza az Aranypartra, még ha csak képletesen is.

Kattints ide, és nézd meg a(z) nyito.jpg képet teljes méretben!

Hiába profi az egész szerkesztőgárda, hiába tökéletes az audiovizuális élmény hogyha maguk a a műsorban lévő szereplők segghülyék. Betettek pár fiút meg pár lányt egy Balatonon lévő szállóba és úgy, hogy természetese az egész be volt kamerázva, nem mellesleg egy kisebb stáb is be-be nézett olykor hiszen a falakon kívüli kalandokat is meg kellett örökíteni. A Mastiff Hungary segédletével készült produkció nem titkoltan a magyar Jersey Shore próbált lenni, tulajdonképpen a benne lévők szellemi szintje csupán egy nagyon kicsit tér el az amcsi kollégákétól.

A South Park óta tudjuk, hogy a Jersey Shore egy emberiség elleni bűntett és bevallom elég kíváncsi lettem mikor megtudtam, hogy a Viasat3 is egy ilyen műsor forgatásába kezdett a nyáron. Az eredmény is pont az lett amilyet vártam: profi munka, de kritikán aluli fiúk/lányok. Sokszor találkozunk itt a blogon is identitászavaros fiatalokkal, hát ezt most már a tévében is meg lehet tekinteni. Buli, pia, szex – tulajdonképpen ezekről szól a műsor. De ezekről szól az élet is, nem? Csakhogy a készítők elkövették azt a hibát, hogy beleépítették a munkát is a valóságshow-ba. A szereplőknek dolgozniuk is kell, a megszerzett pénzt pedig természetesen arra költhetik amire csak akarják. Egyáltalán nem volt meglepő, hogy az egyik tag (Szandra az Éden Hotelből) már 1 hét után otthagyta az egész bagázst mert neki büdös volt a munka. A jelenleg futó epizódokban is szinte csak azt lehet látni, hogy – egy-két kivételtől eltekintve – mindenki magasról szarik a munkára, inkább azon filóznak, hogy kivel lehetne összefeküdni.

Túl sok negatív példát mutat tehát a sorozat, de ezeket legalább hihetően teszi. A Folytatás után megtekinthetőek a szereplők, ki-ki a saját maga által írt kis bemutatkozó szövegével. Én speciel jót röhögtem mindegyiken. Érdemes hát kattintani.

Ada (22)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Ada.jpg képet teljes méretben!

„Fiatal vagyok és természetes szépség. Az én popsim a legszebb a világon és ebből nem is csinálok titkot. Ha valamit a fejembe veszek, abból nem adok egy fikarcnyit sem. Ha kell, kihisztizem, de akkor is úgy lesz, ahogy én akarom. Imádok kacérkodni, csábítani, és jól is csinálom. Hamar fellángolok, és rettentő féltékeny típus vagyok.„

Ádám (21)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Adam.jpg képet teljes méretben!

„Akárhogy kezdődik a nap, buli lesz a vége. Még nem döntöttem el, hogy jó fiú vagyok-e, vagy rossz, és ez működik a csajoknál. Irány az Aranypart! Híres akarok lenni, mert arra még jobban repülnek a csajok.„

Beki (27)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Beki.jpg képet teljes méretben!

„Szerelemben és háborúban bármit szabad. A világ úgy jó, ahogy van, imádok élni, a pasizás nálam lételem. A nyitott kapcsolatok híve vagyok, nincs a szótáramban olyan szó, hogy féltékenység. Szerelmes vagyok a szerelembe, akár hetente beleszeretek valakibe és aztán ugyanolyan gyorsan ki is ábrándulok.”

Gábor (24)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Gabor.jpg képet teljes méretben!

„Én vagyok Mr. Alfahím, a legnagyobb csődör. Bárkit tudok irányítani, és fogok is, katonás rend lesz! A csajok bírják ezt, mert velem biztonságban érzik magukat. Mondjuk egy-két napig, mert hát ugye, sok helyen számítanak rám. Nagy szívem van, senkit nem utasítok vissza. A nő legyen házias, jó az ágyban, vad és szenvedélyes.”

István (23)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Istvan.jpg képet teljes méretben!

„Hatalmas buli lesz! Most megmutatom, mire vagyok képes. Lehet, hogy én az apámtól nem örököltem egy fillért se, egy hatalmas szerszámot viszont igen, ami után a kocka hasam a legnagyobb büszkeségem, ráadásul jóképű gyerek vagyok, kigyúrt, ettől beájulnak a csajok. Nők? Nálunk úgy mondják, hogy „Az egér sem marad meg egy lyuknál.”

Levi (22)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Levi.jpg képet teljes méretben!

„Szőke vagyok, kék szemű és focista – ki tudna ennek ellenállni? Én vagyok a legnagyobb partiarc, ezt mindenki tudja. Buli minden mennyisében. A csajozás meg alap, egy este átlag ötször vagyok szerelmes. Ez van. Ha csak tíz percig tart, akkor is romantikus vagyok.”

Meli (20)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Meli.jpg képet teljes méretben!

„Két káros szenvedélyem van, a szex és az édesség. Aranyos, kedves és odaadó vagyok, pasik imádják a kebleimet, a csajok viszont féltékenyek rá, de én ezt élvezem. Alig várom, hogy kicsit felbosszantsam őket.”

Szandra (21)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Szandra.jpg képet teljes méretben!

„Azt mondják, túl sokat képzelek magamról, azt mondom, van is miért. Megszoktam, hogy minden körülöttem forog. Szeretem, ha mindenki hozzám alkalmazkodik. Pasik? Nekem férfi kell, nem taknyosok! Teszek a konkurenciára, esélytelenekkel nem foglalkozom.„

Niki (24)

Kattints ide, és nézd meg a(z) Niki.jpg képet teljes méretben!

„Igazi nőci vagyok, és bejönnek a domináns hímek. Éretlen és papucs férfiak nem érdekelnek. Ki akarok használni minden lehetőségeket, amiből a szőkéknek köztudottan mindig több jut. Egyáltalán nem vagyok szégyellős, sok mindent bevállalok, nem a nagy ő miatt megyek a Balcsira, hanem kalandot keresni. Dolce vita!”

Elég impozáns gárda. Aki csak 5 percet is lát a műsorból, az szembesülhet vele, hogy az igazán hülyék azok mind a valóságshow-k világában próbálnak érvényesülni (gondoljunk csak a VV4 szereplőire, elég színes volt ott a paletta). Ha csak kiragadjuk Aranypart Levit akkor láthatjuk, hogy a recept tökéletesen beválik: lépten-nyomon megállítják az utcán, aláírásokat kérnek tőle és mindezt csak azért mert már szerepelt a Viasat3 előző reality-jében, az Éden Hotelben is. Celeb lett. Talán egyszer még műsorvezető is lehet belőle mint Majkából.

Szeptember van, elvileg ez már az ősz (hiába van odakinn 35 fok). Elrepült a nyár. Én észre sem vettem. Újraindult az iskola, vissza kell rázódni a régi rutinba: korán kelés, minimális reggeli, kávé, rohanás, majd tanulás napestig. Emellett még barátnő, blog, szociális élet. Monoton hétköznapok következnek nemsokára, az időjárás is lehangolóbbá válik majd de a rengeteg tanulnivaló mellett időt kell szorítanom az olvasmányokra is. Ide is és T.E.-re is. Csak ez a nyár repült el túl gyorsan. Legalábbis számomra. Az Aranypart ha másra nem is, legalább arra jó, hogy visszaadja egy kicsit a nyár szellemét. A fülledt éjszakák, a balatoni bulik és jéghideg éjszakai fürdőzések emlékeit. Hamarosan mindkét nagy tévétársaság (RTL és TV2) jelentkezik saját kreálmányú valóságshow-val. Az RTL a ValóVilág 5-tel támad, míg a TV2 az ÖsszeEsküvők című agyrémmel. Mindkettőről lesz kritika itt majd a maga idejében (több mint valószínű, hogy KulturBarbár kollégával együtt fogom megírni őket, hiszen ő úgyis otthon van a témában mivel a TVSzenny-en is szerkesztő). Addig viszont itt van nekünk az Aranypart, hétfőtől csütörtökig minden este 21:25-től.

''Kenyeret és cirkuszt a népnek'' – tartja egy másik mondás. Nos, a cirkusz már megvan, a kérdés csupán az, hogy váltasz-e rá belépőt. Előzetes: