Sziasztok!

Megint visszatért a hideg, borongós idő odakinn, és hát mit csinál ilyenkor az ember egyedül otthon? Nem, nem a Való Világ 4 nevezetű foshalmazt bámulja online, hanem például zenét hallgat (miközben az Agyiszinten lóg, hát naná). Régi olvasóink talán emlékeznek még rá, hogy elég sokszor előhozakodtam zenei témájú posztokkal itt a blogon, de ezek jobbára kimerültek abban, hogy egy éppen aktuális hazai előadót/zenekart savaztam le, és állítottam szembe egy fényévekkel jobb bandával. Szép volt, jó volt, meg minden, csak éppen ma már fogalmam sincs, hogy kik az aktuális kis sztárocskák, mert tv-m is csak azért van, hogy legyen min néznem a Family Guy-t. A Josh & Jutta, meg a Fluor Tomika szerű médiageciket inkább hanyagolom, mert rájuk kár lenne egyetlen egy karaktert is áldozni. Aki igényes zenét akar hallgatni, annak tökéletes lesz ez az újonnan induló rovatunk.

Nemsokára élesedik is az első ajánló, melynek középpontjában egy számomra kedves zenekar valamelyik lemeze fog állni, egy kis körítéssel a magam részéről, amiben elárulom, hogy nekem miért tetszik az album, avagy a zenekar, megszemlélhetitek a borítót, kaptok egy klip-et is, és természetesen letöltési linket is az albumhoz. Letölteni bűn, ezt mindig el fogom mondani, de ma már általános, bevett szokássá vált, ergo teljesen mindegy, hogy megveszed-e eredetiben, és felteszed a polcodra, vagy hogy letöltöd-e, és felteszed a lejátszódra. A döntés mindig egyedül rajtad fog állni. Jómagam belefáradtam már, hogy tucatnyi helyen kutassak egy-egy nekem kellő lemez után, és nagyjából évente mindössze kétszer-háromszor fordul elő velem, hogy eredetiben vásárolom meg az albumot. Fejlődik a világ – nincs mese, lépést kell vele tartani.

A rovatot Ti is kedvetekre formálhatjátok, és itt jönne a lényeg: lehet ajánlani lemezeket nektek is. Ha teszem azt, van egy (vagy több) kedvenced, akkor akár komment (akár e-mail, ha hosszabban szeretnél róla írni) formájában is megoszthatod velünk, és az egyik következő posztban bemutatásra kerül, leírással, videóval, mindennel együtt. A stílus teljesen mindegy: lehet rap, rock, indie, emo, pop, disco, klasszikus, death metal, vagy éppen electro is – mindenkinek megvan a maga ízlése, mindenkinek megvannak a maga kedvencei.

Ha levélben szeretnél zenét ajánlani, akkor a címünk, mint mindig: [email protected]

Teljesen mindegy, hogy milyen jeligét adsz meg, mert úgyis minden egyes beérkező levelet megnézünk, és észre fogjuk venni, ha az a rovathoz kapcsolódik. Ha csak komment formájában szeretnél zenét ajánlani, azt is megteheted: elég ha csak egy leírást adsz arról, hogy számodra miért tetszik annyira a lemez, és dobsz egy linket az egyik klipjükről. A poszthoz, amit majd összeállítok ezekből az információkból, majd vadászok én borító-képet, és letöltési linket is.

Tudjátok jól, hogy a zene mennyire fontos az életben. Nagyon sok mindenben képes segíteni, olykor jobb kedvre, olykor mélabúba taszít, de rendre nagyon fontos érzéseket vált ki. Nem vagyok én sem zenekritikus, sem előadóművész, csupán nagyon szeretem az igényes zenét. Az autotune iszonyatoktól nekem is feláll a szőr a hátamon, de aki ezekre vevő, az úgyis egész nap a VivaTv-t bámulja, és visszajáró vendég a Lady Gaga fórumokon. Bízom benne, hogy sikeres lesz ez az új rovat, és képes leszek a jobbnál-jobb zenéket belecsempészni a Ti hétköznapjaitokba is.

Semmilyen határidő nincs – akkor küldhettek/kommentelhettek be ajánlókat, amikor éppen kedvetek tartja. A rovat mától indul, az első ajánló pedig 18:25-kor élesedik. Remélem, hogy elnyeri majd a tetszéseteket.