Sziasztok!

Jó hír azoknak, akik már hiányolták az olvasói leveleket az oldalról, hogy kedves olvasónk, és kommentelőnk, SNUGGLETITS írt egy rövid eszmefuttatást, amit alant olvashattok. Minimális szinten belejavítottam, mert néhol volt egy-két szóközfelesleg, de remélem nem haragszik/haragszol meg érte. A téma teljesen aktuális: a tetoválásokról lesz szó. Jómagam annyival kommentálnám az irományt, hogy egy időben én is komolyan elgondolkodtam azon, hogy varratok egy feliratot az alkaromra, de aztán – mások hatására – hamar letettem eme szándékomról. Egyszerűen nem nekem való. Semmivel sem leszek több ember attól, mert ott díszeleg valami gyönyörűséges felirat/ábra a bőrömre varrva. Egyébként az Agyiszint Szerkesztői Gárda is vállal tetoválást a Főhadiszálláson – Kocsonya, és én lefogjuk a delikvenst, Szögesdrót pedig felvarrja rá a kívánt dolgot, miközben a többiek a háttérből kiabálnak (és közben vad rockzene szól). Ugyanitt fülbelövést, piercing elhelyezést, és a pincében vad elmebetegként őrzött meleg anonim kommentelők segítségével segglyuk tágítást is végzünk. Az árak 10 000-től 45 000-ig terjednek, jelentkezni a szerkesztőség címén lehet e-mailben. Most pedig átadnám a szót SNUGGLETITS-nek, egyúttal megköszönöm neki nagyon szépen, hogy elküldte nekem ezt a levelet:

Kattints ide, és nézd meg a(z) Tatoo_Mika_by_allanppss.jpg képet teljes méretben!

Kedves mindenki, aki tetoválást tervez, illetve már rendelkezik vele!

Szeretném megosztani veletek az esélyesen nem túl populáris nézetemet erről az egész témakörről. Rengeteg érdekes dolog lát napvilágot manapság köreinkben, szerintem már ti is megfigyelhettétek a környezetetekben. Én is rendelkezem egy kisebb mennyiségű tintával a bőrömben, szóval ezeket a sorokat ne úgy nézzétek, mint egy „simabőrű” emberét aki előbb ítélkezik utána gondolkodik.

Akkor most kezdődjön is az értetlenkedés első fázisa: gyerekek, mit éreztek amikor márkalogókat, autólogókat, akármilyen logót magatokra varrattok? Értem én, hogy 17 évesen ez a kedvenc márkátok, de ez később akármikor változhat! Nem egy ilyen példát láttam már életem során. Eleve 18 év alatt tetováltatni SZERINTEM hülyeség, hiszen az ember annyit fejlődik, változik a tinédzser évek alatt! De persze nem vagyok mindenható, hogy megszabhassam ezt. Sokmindennel találkoztam az elmúlt időszakban, főleg online posztolgatva: konkrét Nike cipő felvarrva a lábra (oké ez talán vicces) Nike logók, Famous logók, Monsteres tetkók sötöbö áradata támad meg néha. MIÉRT. Mi visz rá egy embert, hogy „önkifejezés” címszó alatt egy energiaital reklámját varrja magára?! Talán még a logók a legkisebb probléma..

Értetlenkedésem második fázisa a „mókás” tetoválások. Szárnyas fasz belerepül a szárnyas pinába, zombi énpicim pónim fasszal és társai. Igen ezek létező tetoválások, az ugliesttattoos.com oldalon meg is tekinthettek belőlük egy teljes kis témákra bontott gyűjteményt. Miért tetováltatsz magadra egy FASZT? vagy egy szőrös pinát a HÓNALJADHOZ? értem én, hogy vicces, de ha előttem levetkőzne egy srác az első közös esténken és meglátnék rajta egy ilyet, kb öltöznék és vinnyogva menekülnék a lakásból (lány vagyok a köcsögölő kommentek elkerülése végett). Egyik ismerősöm egy pár hónapja konkrétan egy egész hátas pina ötletével találkozott, amit végül meg is valósított. Sajnos képet nem tudok küldeni, de annyit mondhatok, hogy én a helyében elküldtem volna a vendéget aki beállít a szalonbomba a barátnője pinájának fényképével. Újra kérdezem, mit érezhettek, amikor ezt kitalálták?

És akkor el is érkeztünk a harmadik fázishoz, az arcra készült tetoválásokhoz. Oké Lil Wayne kurvamenő, de te nem vagy Soulja Boy, hogy megtehesd azt a luxust amit azok megtettek. Őszintén, mit gondolsz? Rapper leszel? Térj vissza a való világba, hiába egyre elfogadóbb a társadalmunk, egy tetovált arcú ember szerintem mostanában NEM fog rendes munkát kapni. És ahogy szaporodik ez a szokás, a szem körüli minták, arccsonton lévő minták, egyre inkább elgondolkodom, hogy ők vajon mind tetoválással, illetve szórakoztatóiparban szeretnének dolgozni? Mert nem hiszem, hogy ez lehetséges. Tizen-huszon évesen, amikor még nincs munkád se konkrét jövőképet ne cseszd el magadnak alapból. De tényleg ne.

Negyedik fázisként a nyelvtani / helyesírási hibákkal rendelkező tetoválásokat szeretném megemlíteni. Elméletileg van két szemed, elég jó látásod, hogy eljuss egy szalonba, te komolyan nem ellenőrzöd le, hogy mit rak rád a művész? Emberek vagyunk, hibázhatunk, de a vendég dolga az, hogy ELLENŐRIZ. megnézegeti, tetszik e neki, jó e ott ahol van és így tovább. Jó tegyük fel a hiányzó betű nem volt feltűnő, de utólag mindig meg lehet oldani egy trükkös javítást. Ha már életed végééig rajtad van, legalább igényes lennél rá! Ez a minőségre is vonatkozik. Az, hogy olcsó nem szempont. Szerintem van amin nem éri meg spórolni, ez is azok közé a dolgok közé tartozik.

A tetoválás önkifejezés. Művészet. Nem kell, hogy jelentése legyen, nem kell nyálas sztorikat hozzátársítani meghalt nagymamákról meg pincsikutyákról. A lényeg, hogy a személyiségedet reprezentálja, hogy jól mutasson rajtad. De az önkifejezést nem kell összekeverni azzal, hogy legálisan csinálsz magadból teljes hülyét egy egész életre.

Előre is elnézést az ítélkezésért, de ezeket a dolgokat nem értem, ezért szeretnék erről egy kulturált vitát nyitni veletek, kedves Agyiszint olvasók :)

Üdv: SNUGGLETITS