Mindig is voltak olyan emberek, akik feltűnési viszketegségben szenvedtek. Mert ugyebár sok ember úgy éli meg úgy az életét, hogy mindent versenynek tekint, és ha nem tud eredményt felmutatni, akkor sajna meg kell küzdenie az önbecsülési gondjaival. Az élet során harcolnia kell élete nőjéért, meg kell felelnie a főnöknek, sokat kell tanulni a suliban és még sorolhatnám. Különösen nehéz feldolgozni, ha a ,,maximalisták” még hencegnek is csodás sikereikkel. Szóval leszűrhetjük a tanulságot, hogy mindenkinek jónak kell lennie valamiben. Igen ám, de nem mindegy, hogy miben is. Az alább megemlített történetekben olyan embereket gyűjtöttem össze, akik meglehetősen Formabontó versenyszámokban szeretnék bebizonyítani a világ számára, hogy ők is jók valamiben. Az ilyen jellegű események nagyobb része ártalmatlan böszmeség szokott lenni, de úgy gondoltam az ironikus-szatirikus történetekből is van annyi, hogy össze tudjak szedni egy csokorra valót, és így meg is osztom veletek.

Vodkaivó verseny

Az Oroszországban már klasszikusnak számító vodkaivó-verseny sok áldozattal járt az összes eddigi évben, amikor megrendezésre került. Lehet, hogy a versenyzők acélgyomorral rendelkeznek, de a vodka égetőerejével is számolniuk kell. Annyit tudni kell az ilyen megmérettetésekről, hogy az első helyezett nem mindig éli túl a játszmát, a vezető halálok eddig meglepő módon májkárosodás volt. Az idei ,,első helyezett” azután hagyta el az élők sorát, miután nagyjából fél óra alatt benyomott másfél liter vodkát. A többi dobogós pedig egyhamar az intenzíven folytatta a bulit, ahol a második átvehette az ,,első” jutalmát, 10 teli üveg Vodkát. 

Hot-dog

A zabáló-versenyek az állati módon történő táplálékfelvételt népszerűsítik. Az evéskultúra teljes semmibe vétele nemcsak az illetlen étkezésben, de a mértéktelen fogyasztásban is megnyilvánul. Az ilyen versenyeken általában hot-dogot vagy chilis babot illetve más nagyon fűszeres kajákat szoktak betermelni a résztvevők, talán a hot-dog evés a legnépszerűbb kategória.

Mondanom se kell, megéri ezen részt venni, mivel a győztes ezúttal is egy évi ingyen hot-dog fogyasztást nyert. Ha valaki megnyerte a versenyt, már csak annyi dolga, hogy a több száz kilójával (átlagos hot-dog versenyző) guruljon el az étkezdébe, ha ez meg van, akkor csak a szokásosat kell kérnie a pultos lánytól.

Palacsintaevés

Ők is oroszok. Azért vegyük tudomásul, hogy Oroszországban se mindenki alkoholista, ha valakinek nem megy a vodka, ne is erőltesse. Menjen inkább palacsintaevő versenyre! A győztes Borisz Iszajev 43 darab lenyomott palacsinta után állhatott az első helyre, egész pontosan állhatott volna, ha nem lesz rosszul és nem halt volna bele a küzdelembe. A halálát egy cigányútra tévedt palacsinta darabka okozta. A nyelőcsőben fennakadt ételmaradékok rendszerint ilyen jellegű problémákat okoznak.

Mobilhajítás

Ezt a versenyszámot hagyományosan finnek nyerik meg. 2006-ban Budapesten világbajnokság is volt e számból (!). A zsűrik egész pontosan nem a távolságot, hanem a pontosságot és a dobás stílusát díjazták. A finneknek ezenkívül rengeteg jópofa népi hagyományuk van, úgy mint a feleségcipelés, a mocsárfoci és így tovább.

Szauna-világbajnokság

A finnek szokásaihoz nemcsak a szaunázás tartozik hozzá, hanem 12 éve már a szauna-világbajnokság is. A döntőben a finn és orosz versenyzők ,,küzdelmét” láthattuk. Ez a döntő egészen addig tartott, amíg az orosz induló holtan esett össze, súlyos égési sérülésekkel. Nem bírta ki 6 percnél tovább a 110 fokos kabint.

Lábbujj-szkander

Ez egy brit találmány, feltehetően egy kocsmában született meg. A britek rengeteg kitartásukkal el is érték, hogy ebben a számban világelsők legyenek. Erről egy egész terjedelmes cikk íródott már korábban ( ezt persze nem én írtam ), amit belinkeltem a források közé.

Vizelet-visszatartó bajnokság

Furának hangzik, de ilyen is létezik. Habár felmerül ennek a játéknak a fontossága, ebből sportot űzni szerintem már extrém dolognak számít. Rendkívüli záróizmokkal és óriás húgyhólyaggal is nehéz mutatvány. Az indulóknak folyamatosan vizet kell inniuk, és az nyer, aki később pisálja össze magát. Itt is történt már haláleset.

Reisz felügyelő

A feltűnési viszketegség egy újabb fokozatát érte el az japán csávó, aki majdnem 10 órán át maszturbált. Ez egy elég merész mutatvány, mivel egy normális ember nem menne bele, hogy a fél világ rajta illetve a pöcsén röhögjön.

Tanulságként elég annyit hozzáfűznöm ezekhez az erőpróbákhoz, hogy mindent lehet, de csak óvatosan. Nem biztos, hogy megéri szétrombolt májjal, porzó vesével, törött nagy lábujjal, forró fejjel, illetve a fulladás veszélyével dacolni pár perc ,,hírnévért” vagy egy kis elismerésért.


Ajánlott cikkek:
http://www.extrem.hu/cikk.762.labujj-szkander_vilagbajnoksag.html

http://www.habostorta.hu/hu/habostorta/cikkek/napi-ize/maszturbalas-kozel-10-oran-at (érdemes elolvasni a hozzászólásokat is!)