Szerintem már igenis a büdös kurva anyjukat ezeknek a tetvedékeknek.

Mert adott ugyebár Karcsi, aki sitten volt (a beküldő szerint rablásért, garázdaságért és testi sértésért - mily meglepő), és épp most szabadul. Mit tesz ilyenkor egy normális ember? Hazamegy és igyekszik elfelejteni, hogy sittre került, meghúzza magát.

Mit tesznek Karcsiék? Videóst bérelnek, pezsgőt bontanak, bulit szerveznek amelyen teljes hátszéllel felvonul az egész család (a kocsik is milyen dzsukel módon le vannak baszva az utca közepére), csak azért mert Karcsika kijött a sittről (vajon a család hány tagja járt még benn?). Közben meg végig úgy viselkednek, mint valami beavatáson, amely során végül Karcsika is a család teljes értékű tagja lett, mert átesett a tűzkeresztségen. Ráadásul ezt tetézendő a videót még az internetre is feltöltik, hadd tudja meg az egész világ, hogy ők milyen büszkék a rokonukra...

Engem ez az egész a Macskajaj című filmre emlékeztet, arra a jelenetre, amikor az öreg kijön a kórházból. Amúgy egyszer már én is belefutottam egy ilyen szabadulós buliba, mert a bérházban ahol lakok van egy ilyen család. Van nekik két egymás melletti egyenként kb. 70-80 négyzetméteres totál lelakott nagypolgári lakásuk, amiben olyan tíz-tizenketten élhetnek.

Egyszer (még tavasszal) megyek haza, látom ott áll egy ilyen bérelt limuzin a kapu előtt az út közepén, körötte gyűlik a fekete nép, szól a dip-dip zsamó, mindenki ki van öltözve öltönybe, kalapba, fényeslépőbe és mindenki nagyon örül. Gondoltam esküvő van, arra verik a dobokat, erre meglátom, hogy a családfő meg valami tök ismeretlen (feltételezem az egyik rokon) épp egy lepedőre festett szöveget igyekszik a limóra aggatni, amin ez állt: "Jó hogy kin vagy!!! Mário a leg kegyetleneb!!". Mivel az út közepén álltak, akadályozták az autók áramlását, amit páran szóvá tettek, és amire reagálásként persze a fél család az utcán volt, mialatt én megtettem a kapuig hátralévő kb. ötven métert. Amikor odaértem már folyt az ordibálás, meg a felvágás, hogy:

"Te csórógeci! Tudod ez mennyibe került te csöves? Negyvenezerbe! Negyenezerbe te buzi! Irigykeggyé' csak mer' te életedbe nem lácc enyi zsetont, mi meg it szorjuk mert anyi van. Nekem a huszezer semi, itvan televan vele a tárcám meg a zsebem neked meg kenyére sincs pénzed buzigeci. Játékgépbe szorjuk meg piára el hogy foggyon mer anyi van itt. Tetü csoro magyar geci irgigykeggyé' csak a cigányra, mer' az gazdag te meg senki vagy..."

Még jó hogy a belső udvarok jól közlik a hangot így ácsorgás nélkül is hallgathattam még vagy tizenöt percig a szólózást, hogy mit tehetnek meg, meg miért nem kell dolgozniuk, meg kit vernek agyon ha beszól. Utána jött egy sziréna és egy ideig kuss lett. Máriót egy fél óra múlva hozta meg a család, hallottam ahogy átkísérték a lépcsőházon, és mint egy diplomaosztón: GRATULÁLTAK neki, hogy "szép volt Márió, büszkék vagyunk ám rád". Közben meg az asszony felhangon mondta, hogy "bár a Miki is itt lenne de két hete őt is bevitték, az édes testvéredet, csak 60 nap múlva szabadul". A buli mag hajnalig tartott, aminek nagyon tudtam örülni, mi sem jobb annál mint amikor félszáz részeg cigány dorbézol két lakással arrébb (de szerencsére egy emelettel lejjebb).

Nem mellesleg ezek az úgynevezett "szabadulóbulik" az ország egyes részein már olyannyira elterjedtek és gyakoriak, hogy szabálysértésnek akarják minősíteni azokat, mert Ózdon például van olyan utca, ahol majdnem minden napra jut egy ilyen buli. Magyarország, 2011. Kérdés?