Bevallom, elég régen jártam már a myvip-en, és annak sötét zugaiban, de elég volt ma délelőtt mindössze 10 percre felmennem, hogy ráleljek erre a szintén new-generation emós gyógyegérre. Azért hangoztatom állandóan ilyen elszántan, hogy new-generation, hiszen ennek az emó stílusnak, amit a Tokio Hotel hozott be (itthon pedig a NTX, és az AFC próbálta meglovagolni) már semmi, de semmi köze nincsen az eredetihez. Leszámítva talán a küllemet. A mai emó zene már lagymatag hígfos (tisztelet a kivételnek), és ezek a kis bamba faszok már az olyan szenny tv-adókhoz is beépültek, mint a Viva. Örülünk, Vincent? Nem, nem örölünk. Inkább szomorkodjunk egy kicsit.

Let's go, let's Bagó! Hiszen ma már nem lehet menő egy olyan fiatal, aki nem dohányzik. "Mit is adtak ma fel leckének irodalomból?" - gondolkodik serényen ez a topahuszár, de mire rájön, már úgyis másnap reggel lesz.

Nem is az a baj ezzel a képpel (azon kívül hogy identitászavaros fiatalok vannak rajta), hogy véletlenül belelógott egy másik idióta a jobb szélen, hanem az hogy megint sikerült egy teljesen lepukkant hátteret választani. Hagyján hogy a srácnak kifordult a bal lábfeje, de a csaj meg pont olyan, mint valami 60-as évekből ideteleportálódott hippi - leszámítva azt a nadrágot. Az egy ízlésbomba. Gepárdlábú, hippiasszony.

"Mit bámultok?! Nem láttatok még egyéniségeket?!" - kérdezik szúrós szemmel a fiúk. Hát-már-hogy-a-picsába-ne? alapon mindkettőnek kifelé áll a cigi a szájából, és ezzel próbálják bebizonyítani, hogy ők mekkora kutyák is. Apróbb észrevétel: a jobb oldali srác cipője az előző képen még a bal oldalié volt - közös cipő, közös cigi, közös gepárdlábú, hippiasszony. Utána pedig isznak:

Fiatalság-bolondság! - mondta többek között például a biciklis bácsi is az Üvegtigrisben.

Itt a cipő már visszakerült az eredeti tulajdonosára, mindenki rohadt szomorú, aminek egész biztosan megvannak a maga okai. A fal felöli srác azért szomorú, mert vissza kellett adnia azt a remek surranót, ami szerinte neki sokkal jobban állt. A gepárdlábú, hippiasszony azért szomorú, mert elmondták neki, hogy már 2011-et írunk, és hogy a Woodstocki Fesztivál kurvára 1969-ben volt. A lila pulcsis fiú, akiről az egész poszt szólt pedig azért szomorú, mert ő emó. És egy emónak sokat kell szomorkodni. Bizony. Mert az trendi.