Valami rendhagyó dologra gondoltam a minap. Mégpedig arra, hogy elindítok egy zeneajánló sorozatot, ahol fiatal, kezdő, ám de tehetséges zenekarokat szeretnék nektek bemutatni! Elég fura, hogy egy fikablogon teszem mind ezt, de szerintem köztetek is akad olyan, akinek felkeltettem az érdeklődését! :)

Az első zenekar a Hidegzuhany zenekar lenne! KATT A TOVÁBBRA!

A zenekar 2011-ben alakult meg, Budapesten. Alapító tagok közé tartozik. Dávid (dobos), Marci (szólógitár) és Attila (basszer). Később csatlakozott hozzájuk Adrián (ritmusgitár, ének) ezzel elnyerve a zenekar végleges formáját. Stílusukat a punk rock / pop rock elemek jellemzik. A srácok február óta 15koncertet toltak le, hatalmas sikerrel, és olyan zenekarokkal játszhattak egy színpadon előzenekarként, mint például a SUPERNEM! Vagy például olyan helyeken játszottak már, mint például a Crazy Mama, Rocktogon, vagy akár a Dürer Kert! Szóval, kb fél év alatt oda ért el a zenekar, ahová nagyon sok kezdő banda szeretne!

Rátérve a zenéjükre, ám én nem vagyok egy kritikus, de azért megpróbálok egy összefogó véleményt írni. Alapjába véve a számok a populáris vonalat követik, amivel viszonylag hamar lehet sikereket elérni, úgy is mondhatnám, az arany középúton zenélnek. Megjelent a 6 + 1 számos EP-jük, ami szerintem első nekifutásra nagyszerű lett! Én mondjuk néhol hiányolom az ugrálós, vagy tapsolós részeket, de ez nem azt jelenti, hogy rossz amit csinálnak. A szólógitár témák minden számba bele vannak csempészve, bár én néhol kicsit halványnak érzem őket. A lemezre felkerült egy lassú szám is, ami ugyan nekem nem a személyes kedvencem, ettől függetlenül szerintem hatalmasra sikerült! Kiváló szöveg, kellemes dallam. Ezzel a számmal szerintem még sok helyre eljuthatnak a srácok. 

 

Utólag felkerült egy bónusz track is, amibe talán meg van az a bizonyos rock'n roll, amire már lehet mozgolódni. Ez a szám az "Olyan, hogy tűz" címet viseli, amit szerintem elég nehéz értelmezni, de talán nem is kell érteni, csak átérezni! Eme szám már szerintem elég kifinomult ahoz, hogy jó pár rajongót nyerjenek a srácok koncerteken! Fülbemászó, elvont intro, majd egy kitörő, hangos, táncolós, ugrálós refrén!

EZ KELL! CSAK ÍGY TOVÁBB!

 

Legközelebb a srácokat Budapesten, a Dürer kertben láthatjátok a Fish!, és a The Grenma társaságában! Hatalmas buli lesz! Fészbúk esemény: https://www.facebook.com/events/301866689833714/

A zenekar EP-je SZABADON LETÖLTHETŐ a www.hidegzuhany.com weboldalon!

Elérhetőségek: 

  • www.hidegzuhany.com
  • https://www.facebook.com/hidegzuhanyband
  • http://soundcloud.com/hidegzuhany
  • [email protected]

Zárásképpen egy koncertfelvételt szánnék, ami egyben egy feldolgozás a The Subways zenekartól! És ezzel a mondattal én befejezném, további sikert a srácoknak,

Rákkendróll!