Üdv, mindenkinek!

Már a múltkor is volt egy olyan poszt amiben egy igazi egyéniség megmondta (bocs, leírta) a frankót és kielemezte, hogy mi is az emó és annak különféle fajtái (>EHUN E<). Áhh, felejtsétek el! Sokkal jobbat találtam! Pardon, nem én találtam hanem Penelopé Krúz olvasónk aki ajánlotta nekem ezt az elemzést. Talán páran emlékeznek még a Vén emó-ra aki tavaly volt kinn az oldalon. Nos, az ő egyik oldaláról származik ezen iromány melynek végigolvasására csak az erős idegzetűeket biztatnám. Tulajdonképpen nem is a saját irománya hiszen már a bevezetőben is megemlíti, hogy egy nagyon jó és régi barátja gondolatait másolta be aki már...sajnos...nem lehet közöttünk. 2008. november 18-án elment. Tudni sem akarom hogyan. Amit hátrahagyott az utókornak, az itt olvasható. Tisztelegjetek Ti is az emléke előtt azzal, hogy este a másik lyukba élveztek. Jó olvasgatást mindenkinek, Penelopénak meg köszönöm ezúton is az ajánlást! ;)

 

"Itt szeretném veletek megosztani mi ez az,hogy EMO vagy,hogy mi is ez az egész dolog vagy stílus. Nem a saját szavaimat íróm le hanem egy nagyon jó és régi barátom gondolatait másolom be ide hiszen sok mindent olvastam már az EMO-ról,de ő volt az aki valóban tömören és ténylegesen leírta azt,hogy mi vagy kik is az igazi EMO-k. Az ő gondolat menetével tisztelgek az emléke előtt ezzel hiszen már 2008.november 18.óta sajnos nincs közöttünk!:-(<3
 
Sokan nem tudják mit is, képvisel ez a stílus. Vannak, akik azt hiszek buzik és biszexuálisok gyülekezete, vannak, akik síros kis gyáva férgeknek nézik őket. De valójában az EMO-k nem vagdossák magukat nem sírnak a sarokban! Persze érzelmesek vagyunk, jobban szeretünk, és könnyebben bántódunk meg. Nah de ki nem venné, zokon ha 3-4 skinhead neki menne tök alaptalanul vagy is azt hiszek mert így néz ki valaki már van joguk neki menni. Nem feltűnési viszketegség miatt nézünk így ki! A félig szembe fésült hajnak szimbolikus jelentése van: nem akarjuk a világ rossz oldalát látni. Az EMO-k barátságosak és szeretik a barátaikat, barátnőiket nagyon barátságosak és kedvesek, a kinézetükkel világ és a rendszer hibáira akarják felhívni a figyelmet! Ebben benne lehet bármi...

Magyarország rossz helyzete az értelmetlen gyűlölködés, a verekedés, a pusztítás, a széthúzás, hogy a skinhead saját honfitársait támadja meg, a cigány kérdés minden... Elismerem, hogy rengeteg buzi leszbikus és biszexuális csatlakozik ehhez a stílushoz, de erről az igazi EMO-k nem tehetnek! Sajnos a média által elterjedt, hogy az EMO-k vagdossák magukat, nézzetek meg egy igazi EMO-t annak nem találsz a kezén vágás nyomokat és nem depressziózik állandóan! Arra kérem az embereket, hogy ne ugorjunk egymásnak csak a kinézet miatt, mert ez a széthúzás kihat az egész országunkra, és tönkre teheti azt, mert kitudja, ha ez így meg tovább 20-30 év múlva ez az ország a stílus háborúkról fog szólni... Nem egy ember lett már emiatt öngyilkos és azok nem feltétlenül voltak EMO-k!

Kattints ide, és nézd meg a(z) emo_einstein.jpg képet teljes méretben!

Gyakran előfordul, hogy még egy EMO sem tudja megmondani, hogy mi is az EMO. Ez az a stílus, amihez talán a legtöbb kétely fűződik.
Tényleg nehéz megmondani mi az hogy EMO, mitől EMO valaki. Ez a stílus elég nagy szabadságot ad az egyénnek, így tehát lehet az is EMO, aki fiú létére festi a körmét vagy nőies ruhákba jár, de lehet az is EMO aki épp az egyik egyetem könyvtárában készít szakdolgozatot arról, hogy hogyan lehetne élhetőbb egy város.

De akkor mégis, mi az a EMO és mi az amitől valaki EMO?

Nem kell tagadni, hogy az EMO-t a liberalizmusra alapuló ideológiák korszaka hozta létre. Tehát a mai kor, a globalizáció, a nagy pénzek és korrupt rendszerek kora, ahol nem a polgárok életének minősége és alakulása az elsődleges, hanem hogy felépüljön a villa és meglegyen a luxus limuzin. Pontosan ennek a rendszernek a gyenge pontjaira szeretné felhívni a figyelmet az EMO, mint irányzat. Az emberiség egy társadalom, az élet úgy hozta, hogy nem tudunk egymás nélkül sokra menni, épp ezért olyanná kell tenni ezt az együttlétet, hogy az a lehető legtöbb embernek kedvező legyen. Az EMO irányzat legfőbb eleme az érzelmek, innen az EMO rövidítés. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki EMO az sokkal érzelmesebb, mint a többi ember, aki meg nem, annak pedig nincsenek érzelmei. Az EMO is csak egy stílus a sok közül, amit lehet követni, ha valakinek tetszik. És úgy kapcsolódnak ide az érzelmek, hogy nyilván több fantáziát lát benne az, aki érzelmes. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy szinte bárki mondhatja magáról, hogy EMO, mivel az EMO stílus külső jegyeit bárki le tudja utánozni, és aki ezt csak azért teszi, mert tetszik neki az EMO stílusú haj és az öltözködés, akkor arra lehet mondani, hogy ő csak divatból EMO. Ezt szokták pózernek hívni. Nem beszélve arról, hogy van még jó pár stílus, aminek a külső jegyei többnyire megegyeznek az EMO-val.

Természetesen nem kell, hogy az EMO mindenkinek tetsszen, de mivel demokráciában élünk, el kell fogadnunk azt is, ami nekünk nem tetszik, ha az nem okoz semmiféle kárt.

Az EMO stílus egyénenként leginkább abban nyilvánul meg, amivel az egyes egyének feltöltik. Ha a buszon nem adod át a helyet az idősebbeknek, vagy otthagyod magad után a szotyolát és EMO vagy, akkor miattad fog egyesekben negatív kép kialakulni az EMO- ról.
Viszont ahhoz, hogy belülről is igazán EMO legyél, kell, hogy legyen valamiféle aggodalom benned a világ jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Ez nagyon nem egyenlő azzal, hogy legyen világfájdalmad, legyél depressziós…stb. A lényeg, hogy kell, hogy érdekeljen téged a világ és a többi ember sorsa. És tudomásul kéne venned, hogy ahhoz, hogy e téren valamiféle változás legyen, nem úgy lehet eljutni, hogy elkezdesz szomorkodni meg elkezded sajnáltatni magad, mert azzal csak a környezetedben élők nemtetszését éred el."
 
 
"Szoboszlai Bence gondolatai az EMO-ról"

Forrás: http://emoboyocska.gportal.hu/gindex.php?pg=30936107

 

 

(tapsvihar)

Ez olyan szép volt, hogy a könnyem is kicsordult. De tényleg. Le a kalappal. Szeretnék még ilyet olvasni, Csáth Géza már unalmas. Öt csillag! Viszont azt mondom, hogy elmúlt már este 7 ezért kurvára be kéne rúgni. Tudom, ez semmiképpen nem kapcsolódik az emókhoz de akkor is. Felőlem aztán a legnagyobb hokkensajze emó, avagy egyenesen Hoolie Scene is küldhet egy-egy kivesézést arról, hogy mi is maga az emó stílus lényege és mondanivalója, akkor sem fog megváltozni a véleményem. És leírtam én már ezerszer, de azért leírom még egyszer és utoljára (legalábbis remélem, hogy utoljára): ez a new generation emó amit ma az utcán láthattok a kurvanagy egyéniségeken csak egy összelopkodott stíluskavalkád. Lop a ska-ból, lop a punk-ból, lop a goth-ból és az indie-ből is de annyit lop, hogy a Bakács menten visszaadja a szalámit mert már ő szégyelli magát. Elbaszott gyógyegerek ezek, nem többek. 30 éves korára mind kinövi, kivéve az elmebetegeket meg a sceneket akik eddig is csak megjátszották a stílust, ezután is csak megjátsszák majd. És valaki mindig (mindig!) beugat, hogy milyen jogon merjük mi szidalmazni az emókat, egyáltalán hogyan jövünk mi ahhoz, hogy bárkiről is véleményt nyilvánítsunk. Oszt' boré' szopnak-e? Hülyék! Hülye nyúdzsenerésön emók, nyúdzsenerésön emó hülyék! Úgysem olvassák ezt mert megy a Való Világ 5 amiben VV Attila és VV Kinga újfent veszekednek. Azt megnézik. Aztán meg takarodnak csicsikálni mert holnap suli, be kell majd kommentelni Face-re hogy mennyire dög unalom van/a tanár egy geci/mikor megyünk már haza/kettes lett a fizika tz, stb. Ja, meg pénteken buli. És az durva lesz. Arra rá kell készülni. A tanulás meg le van szarva. Everyday I'm Shuffling.

Kattints ide, és nézd meg a(z) monalisa10.jpg képet teljes méretben!