Igazi levélcunami érkezett hozzánk a múlt héten, mert valaki az oldalon szereplők között megtalálta valakijét. Ez ugyebár egy átlagos eset (lenne), de ritka, hogy egy poszttal kapcsolatban 2-3 levelet kapjunk, ennyit meg főleg nem szokás.

A "jellemfejlődés" tisztán kivehető, ahogy a barátságos, kérlelő, "essen meg rajta a szívük"-szinttől átmentünk, az ultimátumokat adó "már pedig én akkor is feljelentem önöket"-szintig. Az anyuka nagy bánatára a dolog most így kipattant, pedig ha nem ugrándozott volna ennyit, mindenki békességben meglett volna a jövőben is, de neki az IWIW-től kezdve a rendőrségen át a Kelet-magyarországig mindenkit mozgósítani kellett, mert valaki beszólt a kislányának. Részletek és válaszok alant:

Az első két levél:

Tisztelt Szerkesztőség!

2009. július 18. feltöltötték a képemet Cselényi Boglárka néven kérem szíveskedjenek levenni azt!

Köszönettel: Cselényi Boglárka

 

Tisztelt Szerkesztőség!

A gyermekem képét 2009 július. 18.-án feltöltötték, Önök pedig kirakták kérem szíveskedjenek a Cselényi Boglárka VADMACSKa néven szereplő lányt levenni!

Előre is köszönöm:Cselényiné Orosz Valéria

A harmadik (már fenyegetőbben):

Tisztelt Szerkesztőség Vezetője!

A lányomat Cselényi Boglárka középiskolás tanuló fényképét átmásolták az önök "agyiszint" lapjára. Rosszindulatú hozzászólásokat fűztek a képhez. Tisztelettel kérem Önöket, hogy legyenek szívesek törölni az oldalt, illetve a képet és a hozzászólásokat, amennyiben ezt nem teszik meg, sajnos rendőrségi feljelentést teszek Önök ellen.

Úgy gondolom, hogy az "agyiszint" oldalt Önök nem azért hozták létre, hogy gyerekeket tegyenek tönkre társaik. Inkább azért, hogy a diákok szórakozzanak, de természetesen bizonyos keretek között. Ha Önök az ott lévő szöveget elolvassák, fogják látni, hogy az nem egy 19 éves lánynak való.

Én egy nagyváros középiskolájában tanítok, a férjem rendőrségi tudósító, ugyanabban a városban és újságíró.

Tisztelettel kérem Önöket ismételten, legyenek szívesek a képtek a hozzászólésokkal együtt törölni.

Várom válaszukat. Bízom benne, hogy intelligens emberekkel állok kapcsolatban, még ha egy kicsit játszadozni is szeretnének még akkor is.

Minden jót kívánok Önöknek.


Köszönettel és tisztelettel:

Cselényiné Orosz Valéria
szülő 

A negyedik (itt már próbál minket csőbe húzni):

Tisztelt Szerkesztőség!

Elnézésüket kérem, de a napokban már volt Önök felé egy kérésem, de sajnos nem válaszoltak. A szabályzatukban olvasható a következő: "6. pont ... ha valaki úgy érzi, sérti őt egy kép/komment, akkor egy kulturált levélben jelezze a szerkesztő irányába..." Ezt tettem Önök felé.

Ismételten kérem Önöket, hogy a Cselényi Boglára Vadmacska nevű képét legyenek szívesek törölni a kommentekkel együtt az oldalról. A lányom középiskolás, érettségi előtt áll. Gondoljanak bele az ott olvasható szövegbe.

Kérem, szíveskedjenek leszedni, illetve megszüntetni az oldalt. Ellenkező esetben a rendőrséghez fordulok, akik felgöngyölítik az esetet. Úgy gondolom, hogy becsületsértésként talán számon is kérhetőek azok az emberek, akik ezt művelik egy középiskolás diákkal.

Köszönettel és tisztelettel:

Cselényiné Orosz Valéria
szülő

Az ötödik (ez már engem is kezdett idegesíteni):

Tisztelt szerkesztőség!

Mellékelten küldök Önöknek egy levelet, melyben az iwiw gépház segítségét kértem a lányom Cselényi Boglárka képének, s a ronda hozzászólások, megjegyzések törléséhez. A gépház válaszában is benne foglaltatik, hogy Önök kötelesek a képet a megjegyzésekkel együtt eltávolítani. A kép és a ronda megjegyzések feltételéhez nem járultam hozzá, s a lányom sem. Ismételten kérem Önöket, amennyiben az "agyiszint.hu" oldalról Önök nem távolítják el kérésre a képet (az Önök szabályzatában benne foglaltatik, hogy kérésre jelezzük, ha valakinek gondja van) a Nyíregyházi Rendőrfőkapitányságon feljelentést teszek Önök, - mint megjelentető - s a készítői ellen. Csupán azért is, mivel súlyos személyiségi jogokat sértve, Önök a diák nevét bennefelejtették a ronda hozzászólások között. Ezt az oldalt letöltöttem, mely bizonyíték, hogy közel 1 éve fent található azt Önök oldalán, melyet két nappal ezelőtt levettek.

Kérem szüntessék az oldalt, ismétlem feljelentést teszek Önök ellen.

Cselényiné Orosz Valéria
középiskolai tanár (Nyíregyháza)
szülő

Cselényi György
szülő
újságíró (Kelet-magyarország Szerkesztősége Nyíregyháza)

A hatodik (ismétlés a tudás anyja ugyebár):

Tisztelt Szerkesztőség!
A mai nap folyamán Önök levettek egy hozzászólást, amiben a diák neve állt. Azt kértem Önöktől, hogy a teljes oldalt legyenek szívesek törölni. Ha valamelyik ismerős beírja, a google-ba, hogy Cselényi Boglárka, ott rögtön az olvasható, hogy "mi ennek a szépségnek a teljes neve: Cselényi Boglárka" - így rátalál az Önök oldalán lévő szemétségekre.

Tisztelettel kérem Önöket, legyenek szívesek törölni a képet a hozzászólásokkal együtt. A szabályzatukban is szerepel, ha nem értünk vele egyet, jelezzük a szerkesztőnek. /6. pont).
Amennyiben nem hajlandóak vele foglalkozni, feljelentést teszek Önök ellen a Rendőrfőkapitányságon becsületsértés tárgyában.

Tisztelettel: Cselényiné Orosz Valéria
szülő

És végül a hetedik (az IWIW vonatkozás már nekem is nehezen értehtő, a sztori meg kiakasztó):

Tisztelt Szerkesztőség, Iwiw Vezetősége!

Tisztelettel kérem Önöket, legyenek szívesek segíteni nekem.

A lányom Cselényi Boglárka egyik képét az "agyiszint".hu blogra feltették, és közönséges hozzászólásokat, rondaságokat fűztek hozzá.

Két évvel ezelőtt is segítettek nekünk, amikor is létrehoztak a nevében egy új oldalt tele szemétkedésekkel. Kérésünkre Önök törölték. Annál is inkább, mivel a diáktársakkal szemben már feljelentést tettünk a rendőrségen. Önök a kérésünkre azonnal törölték az oldalt. Úgy gondolom, hogy ez a rész is Önökhöz tartozik.

A lányom középiskolás, érettségi előtt áll. Úgy gondolom, hogy az iwiw azért van, hogy a diákok tartsák a kapcsolatot, persze játszadoznak is egymással, de van egy szint, amikor már személyiségjogokat sért, igen dúrván megbántják, megalázzák a köz előtt, akkor már felelősöket is elő lehet venni.

Tudom, az a válaszuk miért is tett fel magáról képeket, stb. de ő is egy diák, mint a többi. Sajnos vele már ez a második eset.

Kérem tisztelettel Önöket legyenek szívesek a képet a hozzászólásokkal együtt törölni.

Várom kedvező válaszukat.


Köszönettel,
Cselényiné Orosz Valéria
szülő

És most lássuk a posztot. Ami miatt ez az egész hiszti volt/van itt megtekinthető, és KOMMENTÁLHATÓ (bocs Vali néni). Íme a válaszok:

Főúr1127 válasza:

Tisztelt Cselényiné Orosz Valéria,

Üdvözöljük az oldalt utáló és beperelni kívánó magánszemélyek közösségében. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy családi különítményével az oldalunkra vetődött és számtalan igényességet tükröző tartalmunk között megtalálta kislányát, Bogit. Ezen felül köszönjük, hogy elolvasta a szabályzatunkat is. Ez nagy örömmel tölt el minket, mert igazán kellemes élmény azt tapasztalni, hogy néha ez az oldal is letöltésre kerül. Mindazonáltal sajnálattal kell közölnöm, hogy a szabályzat értelmezése az ön szemszögéből nézve inkorrekt.

„Érvelésében”, mely a 6. szabályzati ponton alapszik, tényleg szerepel az ominózus „Ha valaki úgy érzi, hogy sérti őt egy kép/komment, akkor egy kulturált levéllel jelezheti azt a szerkesztők irányába” rész, de az egész pont nem így szól, mivel ön csak kiragadta annak egy részét. Így emlékeztetőül az adott pont teljes egészében így szól:

"A blogon nem tilos, csak egyszerűen nem ajánlott trágár kifejezéseket használni (főleg nagy mennyisében). Ha valaki úgy érzi, hogy sérti őt egy kép/komment, akkor egy kulturált levéllel jelezheti azt a szerkesztők irányába, illetve egy normális hangvételű kommentben az közölheti. Amennyiben bárki kiolthatatlan vágyat érez rá, hogy a kommentezők baráti csoportját gecizős-anyázós-megölős stílusban támadja, az ne csodálkozzon, ha hasonló választ kap."

A pont röviden arra utal, hogy szívesebben látunk olyan leveleket a postaládánkban, mint az öné a sok magbaszomazanyátokatgecifasszopók-típusú helyett, de nem többre. Ön eleget tett a kulturált válasznak, így amit a belső szabályzatunk lehetővé tett megtettük (a sértő kommentet eltávolítottuk), holott erre semmi sem kötelezett minket (ugyanis az sehol sincs leírva, hogy ha valaki szépen kér egy dolgot, akkor mi kötelesek vagyunk azt megtenni). Erre utal még „AZ OLDALRA FELKERÜLŐ ANYAGOKRÓL” rész 4. pontja is, idézem:

„Amennyiben bármi problémád van, kulturált, indokokkal ellátott leveled szívesen fogadjuk, de a levélben foglaltakkal kapcsolatban semmiféle cselekvésre nem vagyunk kötelezhetők.”

Valamint ajánlom még szíves figyelmébe ugyanezen szakasz 5. pontját is, miszerint:

„Ha az az eset állna fenn, hogy a képet az adott közösségi oldal(ak)ról eltávolítottad, valamint elidegeníthetetlen felhasználási jogot vásároltál a saját képedre, és ezt hivatalos iratokkal bizonyítani is tudod, hát bizonyítsd, és a képet eltávolítjuk. Figyelem, a kép eltávolításán túl, egyéb visszamenőleges retorzióra nincs lehetőség.”

Az értelmezését tekintve a dolog olyan mintha a testi sértést taglaló törvénycikkből kiemelné a részt, hogy "amennyiben a sértetten nyolc napon túl gyógyuló fizikai sérülést okoz" és ezután ezzel indokolna egy testi sértést, lévén az "amennyiben" megengedő hangneműnek is értelmezhető (a kontextusból kiragadva), nem csak feltételesnek. Így remélem tiszta.

Az a dolog, hogy egy B-sensual regisztrált becenevű tag közzétette a kislányuk nevét, csak és kizárólag ő terheli, nem minket. Mi "Vadmacska" néven tettük ki az önök kislányát, ami alapján senki sem tudta volna azonosítani (maximum akik ismerik, de azok is csak arcról). Így a becsületsértés mint olyan nem valósult meg (a mi oldalunkról legalábbis), lévén nem azt írtuk ki, hogy "a képen látható Cs.....i Boglárka valamilyen helyi lakos szerintünk úgy néz ki mint aki benéz", hanem azt, hogy "Vadmacska" (így jogilag nem vagyunk felelősségre vonhatók).

B-Sensual esetében már más a helyzet, és érvényes jogi követeléssel élve az ő e-mail és IP címét ki is adhatnánk önöknek (pontosabban a nyomozást végző hatóságnak), de csak és kizárólag az övét és csak és kizárólag a megfelelő jogi követelés birtokában (értsd: annak bizonyításával, például scannelt felszólítás), mert egyéb esetekben önök és mi közösen élnénk vissza B-Sensual személyiségi jogaival. Értem ezt főleg annak fényében, hogy a magyar jogrendszer az IP-címet mint olyat még különleges, nagyon súlyos esetekben (például pedofílla vagy, gyermekpornográfia) is csak közvetett bizonyítéknak fogadja el és csak tettenéréssel együtt veszi figyelembe egy esetleges bírósági ügy során. Itt meg adott a kiskapu, ugyanis még ha meg is tudja az IP és e-mail címünk, és a rendőrök meg is találják a gépünkön az aktív bejelentkezéseket akkor sem tudnak velünk sok mindent tenni, ugyanis a tettenérés már nem valósulhat meg az adott ügy vonatkozásában méghozzá az időbeli eltolódás miatt. De legyen okos most is.

Persze ebben az esetben sem lehet becsületsértésről, sem rágalmazásról beszélni, ugyanis az önök irányába tett állításaink egyike sem merítik ki a Btk. 179. illetve 180. paragrafusában foglaltakat. Ha azt mondtuk volna, hogy "A. egy tolvaj, meglopja a munkahelyét" és A-t pontosan azonosítottuk volna, úgy rágalmazást követtünk volna el, de ezt nem tettük, ahogy becsületsértést sem, hiszen az mi állításaink nem hogy magánszemélyként nem, az illető munkakörével, vagy megbízatásával kapcsolatosan főleg nem minősülnek jogelleneseknek így nem adnak alapot jogi követeléseknek (sajnálom, de ez áll a törvényben). Továbbá fontos tudnia, hogy itthon a törvény mondja ki, hogy a tartalomszolgáltató nem felelős a mások által az oldalán elhelyezett tartalomért (ahogy ezt említettem feljebb is és látható lejjebb is).

Az amit maga becsületsértésnek vél, minösszesen egy közízlésbe ütköző kijelentés, amit eltávolítottunk, holott erre a jog senkit sem kötelez(ne). Ugyanebbe a kategóriába tartozik a jó erkölcsbe ütköző és a közrend megzavarására alkalmas hozzászólások csoportja is, de ezek feltt törvény nem rendelkezik, így a szerkesztőké a döntés joga. Mellesleg ITT szeretném személyesen is megköszönni, hogy az általam írt szabályzatot szerette volna ellenünk felhasználni, de felhívom a figyelmét arra, hogy ilyen esetekben legyen szíves tovább tekinteni az orra hegyénél és figyeljen meg egy apróságot:

„Mi, az oldal készítői NEM vállalunk felelősséget az esetleges trágár, obszcén, rasszista, sértő (stb.) kommentek miatt, illetve semmi egyéb történésért, amik esetén egy adott komment, és az azt követő cselekmény viszonyában bármiféle ok-okozati viszony feltételezhető, illetve áll fenn.”

Azaz az, hogy az adott kommentező megsértette az önök önérzetét tőlünk 100%-ig független. De azért ügyes próbálkozás volt, csakhogy a szabályzat összeállításakor számítottam pár (fogalmazzunk így) jellemző reakcióra. Nem tudom ön pontosan mit tanít, de ha a 6. pontig eljutott az első kihagyásával, akkor a reáltárgyak problémásak lehetnek, illetve a szövegértésből ítélve még baj lehet a nyelvtan/irodalom szövegértelmezési részével, kérem legközelebb fordítson több figyelmet az ilyen dolgokra.

Ezen felül a 11. pont értelmében:

„Amennyiben a kommentezéssel, vagy egy-egy komment tartalmával kapcsolatban bármiféle vitás helyzet alakulna ki, úgy a szerkesztőké a döntés joga.”

Valamint „AZ OLDALRA KERÜLŐ ANYAGOKRÓL” 7. pontja értelmében:

„Amennyiben a képekkel, vagy egy-egy poszt tartalmával kapcsolatban bármiféle vitás helyzet alakulna ki, úgy a szerkesztőké a döntés joga.”

Mint látja elég jól bevédtük magunkat. Itt a B-Sensual érintő dolgokkal kapcsolatban megjegyezném, lehet, hogy egy már nem működő e-mail cím kiderítésének érdekében nem érdemes perre menni (aminek ugye költségei vannak), tekintve, hogy maga a poszt több mint egy éves és réges-rég nem volt semmi visszhangja (eddig, de ezt csak magának köszönheti).

Arról mi ismételten nem tehetünk, hogy a Google tárolta az adott komment tartalmát, de ennek eltávolításáért a Google üzemeletetőihez lehet fordulni, és nem hozzánk (ők minden bizonnyal meg is teszik ezt). A Google-nak írt levélben ha lehet az adott poszt linkjét ( http://agyiszint.hu/bypost/2009/07/18/vadmacska_3 ) ossza meg, így az összes a poszttal kapcsolatos valamikori és jövőbeli tárolt adat kikerül a Google rendszeréből. Remélem ezzel segíthettem. Ezzel kapcsolatban megemlítem, hogy a poszt eltávolításával a Google-ben teljes mértékig megtekinthető maradna a tárolt változat az oldaltól függetlenül, úgyhogy inkább hozzájuk forduljanak a tárolt változatok és az adott poszt monitorozásának eltávolításáért, illetve megszüntetéséért (ez ráadásul csak 5 percbe telik és ingyen van) helyettünk.

Ezen felül (új levelére reagálva), megjegyezném, hogy az IWIW gépház csak az IWIW fő-, és aloldalain kompetens, az oldal üzemeltetőinek hatályán kívül eső üzemeltetési "terülteken" (így a puruttya.hu domain alá eső agyiszinten) nem. A könnyebb érthetőség kedvéért ez olyan, mintha a közeli kisboltban venne egy tonhalkonzervet, de otthon annak kibontásakor rájönne hogy a tartalma tönkrement, így már nem jó a kolbászos-rájás pizzához, így felkeresné a TESCO egyik üzletét (ahol szintén kapható az adott termék), hogy tegyenek valamint mert ez nem járja. Az IWIW egy dolog, az Agyiszint egy másik, nincs közünk egymáshoz. Mi sem pofázunk bele hogy legyen már rend, és végre csináljanak egy normális 2.0-ás IWIW verziót, mert ez utragáz. Semmi, de SEMMI jogunk sincs beleszólni az ő dolgukba, ahogy nekik se a mienkbe.

Tehát az ő általuk adott tanácsok maximum megfontolandók, de semmiképpen sem kötelező érvényűek ránk nézve (arról nem is beszélve, hogy a 6. pontban foglaltakat még mindig hibásan értékeli). Ezért ismételten: az hogy a 6. pontban foglaltatik az, hogy a problémás esetekben a szereplő (és/vagy hozzátartozói) JELEZHETIK (sic!) fenntartásaikat, még NEM JELENT SEMMI KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰT RÁNK NÉZVE.

A szerkesztőség nevében ezen mód kijelentem, hogy a lánya személyazonosságára vonatkozó kommentet az ön kérésének részint eleget téve eltávolítottuk, tehát az eredeti formájában az oldalon (ahol nekünk befolyásunk van) már nem lelhető fel, így a kérdés további részeiben sem vagyunk kompetensek.

És itt hiába lobogtatja a három nappal ezelőtti printscreen-t, hiszen ebben a formában a mi oldalunkon (ISMÉTLEM) nincs jelen az adott komment. Ebből az következik, hogy mi tettünk valamit, ami ellentételezésnek bőségesen elég, de akkor min van a vita? Mert most már aki hozzánk téved az nem tudja meg, hogy Bogi van a képen, ebből kifolyólag a poszt szereplője az egyszeri látogató szemében lehetne akárki. Mi a mi hatáskörünkben a belső szabályzatunknak megfelelő módon megtettük amit lehetett (a két sértő komment eltávolítása), ennél több dolgot tőlünk ön jogosan már nem várhat el (lévén a lányukat azonosíthatatlanná tettük). Mint fentebb írtam, ezzel kapcsolatban a Google-t keresse fel kérésével, mert az ő szerverükön lelhető már fel csak az adott komment. Egyéb iránt írhat a puruttyának is, de ha megnézi az ő postaláda rovatukat rá fog jönni, hogy velünk (akik ilyen rendesek vagyunk önhöz), még nagyon jól járt, így legalább nem teszi ki lányát (és a család egyéb tagjait) indokolatlanul sok és túlzó megalázásnak.

De csinálja csak, bassza fel az agyát minden szerkesztőnek és kösse az ebet a karóhoz, a maga baja. A kislányáról a nyilvánvaló (értsd: látható) dolgokon felül nem rendelkezem magánvéleménnyel, viszont magáról így látatlanban is megállapítom, hogy egy kisebbségi komplexusosban szenved (azok viselkednek így). Az emberek szórakozásból űznek gúnyt a másikból, ez így megy a világ minden táján. Persze mindig van pár önhöz hasonló önérzetes aki tizenéveseket jelent fel, de maga nem az áldott 1% hanem inkább a totális közröhely kategóriájába tartozik. Tehát egy ilyen csínyre jön maga, aki feljelenti a lánya gimnazista osztálytársait, mert szórakoztak egyet. Normális maga? Szerintem nem más, mint egy önérzetes szűklátókörű kis mitugrálsz, aki azt hiszi, hogy mindenki csak irigységből és/vagy rosszindulatból piszkálja a kislányát. Eddig nagy türelemmel viseltettem ön iránt, de már megbocsásson elegem lett. Szomorodjon meg! Érti? És most leszarom a maga kis lelkét, meg azt is ha a Kelet-Magyarország, a Nyíségi Napló, vagy a nyiron.hu lehozza a cikket. Kit izgat? Tegyék meg! Írjanak róla! Lássa meg a világ, hogy mi folyik itt. Úgy sem teszi meg, mert akkor ország világ előtt kéne felvállania az egész ügyet annak minden részletével együtt, valamint a saját véleményét amihez fogalmazzunk úgy férnek kétségek.

Itt nem csak egy halom tizenévessel áll szemben, gondolom ezt már látja. Ismerem a magyar jogrendet, eligazodok a betűi között (önnel ellenben) és bár nem vagyok sem jogász, sem jogásznövendék egy-két hivatalosnak tűnő frázissal nem lehet rám ijeszteni. Igyekeztem kultúremberként kezelni az ön ügyét, az elején még csitítottam a kedélyeket, hogy nem kell foglalkozni az ön ügyével, nem kell a második megalázás, nem kell hogy indokolatlanul kibasszunk a családjával. Mert mi nem a Napiszar, meg a Puruttya vagyunk. De most már nem izgat. Mindenki azt tesz a maguk képeivel amit akar, én nem fogok békéltetni, nem fogom előadni a jófejet és ezt CSAK MAGÁNAK KÖSZÖNHETI (és meg is érdemli)...

U.I.: Sok levelet kapunk, ami azt jelenti, hogy SOK LEVELET KAPUNK. A türelmetlenség amúgy sem erény, de naponta több levelet küldeni nem érdemes, lévén ez nem egy ügyfélszolgálat. Az, hogy nem jeleztünk vissza önnek hogy "kérelme elbírálás alatt áll", nem utal arra, hogy éppen mit teszünk. Lehet, hogy éppen éjt-nappallá téve érdemben dolgozunk azon, hogy kérelmét a hatályos jogi rendszernek megfelelő módon bíráljuk el és ezzel kapcsolatosan esetlegesen valamiféle ellentételezést alkalmazzunk, persze csak és kizárólag abban az esetben, amennyiben a szerkesztőségben olyan döntés születik.

Továbbá remélem, hogy eljutott a tudatáig az a tény, hogy most maga csinál balhét és maga miatt látogatják meg az oldalunkat többen, akik valószínűleg a kislánya képét és a kommenteket együtt látják (a Google segítségével, vagy anélkül), ezzel rontva a hölgyemény esetleges megítélését. Ilyenkor ha tanácsolhatom, akkor jobb csendben a kis fenekünkön maradni, mert ahogy Hajdú Péter és Kiszel Tünde, úgy ön sem fog tudni lényegi eredményt felmutatni az ugrándozással és fenyegetéssel elérni, főleg úgy, hogy az adott posztot már mindenki elfelejtette legalább egy éve és vissza se tévedt arra senki (utal erre a 2009. 10. 09-én 10:11-kor bevitt UTOLSÓ komment).

 

Tisztelettel,
Főúr1127
Szerkesztő és a panaszkezelésben jártas személy

Britpopper válasza:

Boglárkát már régen elfelejtette mindenki, ez tény - most azonban mégis fel kellett, hogy elevenítsük, hiszen voltak akik nem nyugodtak egy bizonyos 2009-es, azaz tavalyi poszt apropóján ugyebár. Odakint tombol az ősz, megannyi levél cikázik ide-oda a hideg szélben, azonban szerény véleményem szerint a blog történetében még soha nem került elő annyi levél (kvázi "fenyegetőzés") egy témával kapcsolatban, mint amennyit ezzel az ominózus poszttal kapcsolatban kaptunk. A fő-fő fenyegetőzőhöz, Vali nénihez szólnék most: Tévedésben teccik élni, Vali néni - még véletlenül sem azért lett létrehozva az oldal, hogy "diákok szórakozzanak, de természetesen bizonyos keretek között". Nem, nem. Különben is milyen megfogalmazás ez? Na, mindegy - inkább megsúgom önnek, hogy hogyan kell "törölni az oldalt". Na, most jól tessék ám figyelni: Számítógép bekapcsol. Eddig megy, ugye? Hamarosan megjelenik az asztal - ott tessék megkeresni az Internet Explorer ikont. AZ ASZTALT A MONITORON TESSÉK NÉZNI, VALI NÉNI! Ne lefelé tessék bambulni a gép mellé, az íróasztalra, mert ott maximum a Story aktuális számát találja! Namost: dupla (kettő) klikk az egér bal gombjával az ikonra. Bejön az internet, és vele együtt a kezdőlap, ami önnél valószínűleg a Nők Lapja Cafe. Namost, odafenn, a címsorban, ezt tessék átállítani. Például a Google-ra. Ott, ha beírja hogy "agyiszint", akkor rátalálhat a blog-ra. Ha már bejött, akkor tessék megnyomni háromszor röviden, és háromszor hosszan a Delete gombot. Ezzel láthatólag nem történik ugyen semmi, de higyje el nekem, hogy a blog ezáltal törlődik, a szerkesztőket pedig mind elüti egy-egy sárga villamos. Miután ezt elégedetten nyugtázta, tessék felmenni a www.mindmegette.hu-ra, és valami fincsi süti receptjére vadászni!

A viccet félretéve: kvázi semmit (konkrétan lófaszt sem) teccik elérni azzal, hogy hetente küldözget nekünk egy-egy újabb levelet. Én tudom, hogy maguknál az írás családi hagyomány, hiszen a férje újságíró (vagy mi a faszom), nade ne tessék már úton, útfélen nekiállni megírni egy-egy ilyen levelet, mert nincsen ennek semmi értelme. Ezt tessék belátni végre, és ezek után nehogy csak még jobban felkapja a vizet, mert nem ez volt a célunk. A másik dolog meg: maga komolyan feljelentette a lánya osztálytársait, egy beszólás/csúfolódás miatt??? Ez...brutális. Maga kinek jelentett az átkosban? Mindegy is, nem fűzök én már ehhez semmit (azért arra kíváncsi lennék, hogy a feljelentett osztálytársak szülei milyen véleménnyel vannak magácskáról), majd Sid kollega megteszi helyettem:

Sid válasza:

Hát ez valami kibaszottul abszurd, amit csinálni tetszik Vali néni - na jó magázódik a faszom, én csak azokat magázom, akiket tisztelek! Az még hagyján, hogy minket fel akarsz jelenteni, mert nincs jobb dolgod, de az, hogy a lányod osztálytársait - tizenéves hülyegyerekeket is - feljelentesz, mert ki merték csúfolni Bogikát, na ez már hipergáz. Javaslom költözzetek Kínába, ott tudtommal nincs szólásszabadság, de mivel ez MAGYARORSZÁG és már a komcsi időszak is elmúlt, sajnálattal kell közölnöm, hogy beszoptátok, mert itt azt mondunk, amit akarunk, és szabadon lehet véleményt is nyílvánítani. Szóval például azt is mondhatom akár, hogy kinyalhatod a szaros picsámat! Na lehet a rendőrbácsikhoz szaladgálni, remélem majd szemberöhögnek titeket. A férjed meg ne újságot szerkesszen, hanem néha kufircoljon meg és hátha normálisabban fogsz ezután gondolkozni te elbaszott fapina!

Csigagéza válasza:

Szerintem, ha valaki kikerül ide, annak oka van. Egy érettségiző diáknak, meg csak legyen már annyi esze, hogy milyen képeket pakolgat fel magáról iwiw-re, és mit fűz hozzá. Vadmacska osztálytársait feljelenteni pedig undorító, ezek után ki lenne normális vele? Általában meg azt piszkálják, aki hagyja magát.

Ja, és ha már valaki felkerült ide, mindenképp a csendben maradás a legjobb megoldás, nem pedig háborogni, és fenyegetőzni. Amivel semmit nem fog elérni. Esetleg elgondolkodni, hogy miért is került fel. Kivétel természetesen, hogy ha valakit direkt az agyiszinten való szereplési vágy vonz.