Üdv emberek,

Alapvetően úgy érzem egy kissé félre lett értve ez a rovat. Igen, Főúr jó barát próbál lenni online, és tanácsadói szakszolgálata kiterjed erre a dologra IS, viszont ez a rovat eleve nem csak lelki jellegű ügyekről szólna. Persze szívesen segítek, mert egyrészt nekem nem kerül semmibe segíteni, másrészt meg mások kapcsolatából (vagy éppen annak nem létéből) is sokat lehet tanulni, de valójában a rovat célja a párbeszéd és az egyéni gondolatok elindítása, mintsem egy egyszerű lélekgyógyászi szolgálat.

Szóval a továbbiakban is várom leveleiteket, ebben a témában is, de nyugodtan címezhettek nekem levelet BÁRMIRŐL ami érdekel tieteket, vagy amivel kapcsolatosan szeretnétek megismerni mások véleményét, legyen szó történelemről, összeesküvés elméletekről, vagy isten tudja még miről.

Most Vera levelét hozom le, aki tanácsot kért tőlünk…

Helló.

Tudom, hogy már valószínűleg az összes Agyiszint olvasónak elege van a kamaszproblémákból, de pár napja valami szöget ütött a fejembe, és eszembe jutott, hogy megérdeklődöm itt, egyrészt mert névtelenül nem gáz a dolog, másrészt mert itt Főúr nemigen kerteli a dolgokat, és kíváncsi lennék valaki őszinte véleményére. Bár nem vagyok biztos benne, hogy ez ki fog kerülni a honlapra. :D

Hát izé, rossz szokásom, hogy hosszúra fogom a bevezetést.

Igazából nem nagy cucc az egész. Ugye volt már szó a rovatban valami lányról, aki nem érti a 19 éves pasi lelkét. Azt írja magáról a csaj, hogy értelmesebb a koránál, stb, és itt jön a lényeg, hoooogy: szép is.

Ennek mi ugye nagyon örülünk. Sajna a srácnak még így sem kellett.

De akkor mégis mi, ronda lányok mi a francot kezdjünk?? :D

Szóval mostanában ugye az első dolog, ami a srácokat és a lányokat is érdekli a másik nemben, az a kinézet. (Ezzel amúgy én is így vagyok, és igazából tök felesleges tagadni a dolgot, mert azért elsősorban mindenkit ez fog meg a másikban és csak utána jön a belső... Mindegy, most nem erről akartam dumálni.) Vannak azok az emberek, akik tényleg jól néznek ki, ők általában egyből találnak maguknak barátot/barátnőt. De ha már példa kell, itt vagyok én is, gyakorlatilag egy dagadt tehén (genetikai a dolog, de azért fogyózom), és bár nem vagyok egy echte balfasz (mert azért valahol jófejnek is kell lenned, nem csak csinosnak) és a srácokkal haveri szinten elvagyok, gyakorlatilag arra, hogy egy számomra is szimpatikus barátot találjak, az esély nulla. Addig ugye nem ciki a dolog, amíg csak barátok vagyunk, de utána, aminek jönnie kéne... Esélytelen. Mert hát melyik fiú akarna magának dagadt barátnőt?! :D Tulajdonképpen ha a saját nézőpontomból gondolok bele, én sem jönnék össze pl egy pattanásos, alacsony seggdugasszal vagy valami pujáró csávóval.

A Kérdés: Mit kéne ilyenkor tenni? Tényleg ilyen reménytelen a dolog? Nekem ne mondja senki, hogy "majd később megérünk, és akkor már a belső értékek is fontosak lesznek", mert nem akarok 25 éves koromig úgy lenni, hogy még csak nem is smároltam senkivel... :D

Hááát, így visszaolvasva ez a dolog elég vicces (vagy inkább nevetséges), de tényleg kíváncsi vagyok a válaszotokra (még ha le is osztanak kommentben, hogy mekkora balfasz vagyok :D)

 

Szóval, köszi, vagy nem is tudom
Vera

Szia Vera,

Igen, megeshet hogy az olvasók egy részének elege van mások bajaiból, de ki nem szarja le, így tanulunk egymástól.

Igen, nem vagyok egy kertelős típus és egy két ponton meg is fogod kapni tőlem a magadét, mert sáros vagy ebben a dologban nem is kicsit.

Igen, a szép lányoknak is vannak problémáik, ahogy mindenkinek. De mondok valamit, ronda lány nincs, vannak kevésbé dekoratív lányok, meg vannak olyan lányok akik bizonyos fiúknak nem jönnek be, de ronda lányok nincsenek, hiszen nem tudhatod kinek mi az ideálja. Röviden: lehet hogy valaki nem a kóró bulákra bukik. Az hogy az a lány annak a fiúnak nem kellet az egy dolog, mert lehet hogy neki nem az a lány volt az ideálja (vagy tényleg csak az idősebb csajokat szereti, bár szerintem az akkor is csak egy kamu duma). Viszont itt jön az első büntetés.

1, TISZTELD MÁR MAGADAT BISZI-BASZI-BASSZAMEG! Ne mondd magadra hogy ronda vagy, mert ha nem szereted magad, akkor mi jogon várod el másoktól, hogy szeressenek téged? Tudom hogy ez közhelyes, de ugyanakkor logikus is. Ha nem szereted magad, akkor nem tudod magad előnyösen bemutatni a világnak. Ha a kiállásod ezen mód nem előnyös, akkor mások nem fogják észrevenni a pozitív vonásaidat. Ergo: le fognak szarni téged. Logikus ugye? Nem tudom pontosan, hogyan is nézel ki és nem vagyok egy divatértő ember sem, de valamit igyekszek ezen a téren (is) tanácsolni. Az önbizalom útján az első lépés az, hogy szeresd azt amit a tükörben látsz. Igen, nem vagy manöken alkatú, de a manökeneken kívül nagyon kevés lány manöken alkatú, így ezt nem tekinthetjük kizárólagos oknak.

Bár ezt így látatlanba nem tudom megítélni, de gondolom a kevésbé magasak közé tartozol, azaz a magasságod is beleszól az alkatodba. Mivel alacsony vagy, optikailag a lábaid is rövidebbnek tűnnek, és emiatt nem előnyösek a farmerok (sem a feszes nadrágok), sokkal inkább a combközépig érő szoknyákat ajánlanám (azok a fodros-szerű szoknyák jók, mert a csípőd keskenyebbnek látszik, a combod legvastagabb részét meg eltakarják, ezért a lábaid is vékonyabbnak hat). Alkatodból következően nagy a melled, amit ki tudsz hangsúlyozni, ehhez tökéletesek a mélyebben dekoltált fölsők, viszont ha lehet a kör alakban kivágottat részesítsd előnyben, ne a "V"-alakosat, mert az nem jó a túl nagy mellekhez. Legyél színes, de darabonként ha lehet egyszínű, ugyanis a minták nem feltétlen előnyösek (például hastájékon), de ha ott nincs akkora baj, akkor pöttyöset bevállalhatsz simán (ha nem áll közel hozzád az ilyen akkor passzolok).

2, Bízz magadban. A kisugárzás legalább annyira fontos egy férfinak, mint a külcsín. Volt már számos barátnőm és egyik sem volt "tökéletes" (mármint az átlag férfiideált tekintve), de nekem is megvan az ideálom. Szóval ne gondolj mindig arra, hogy neked nulla az esélyed mert nem vagy olyan mint az átlag fiúideál. Egyik volt osztálytársamnak nálad vélhetően "vastagabb" barátnője van, pedig a srác (ezt elfogulatlanul és őszintén mondom) valószínűleg kivitelre jobb pasi mint én (a lányok szemében). Kisugárzásban lehet gyengébb, de a fizikai jellegét tekintve jobb nálam (mivel focista). Neki az a lány az ideálja, és bár abszolúte nem nevezhető még az átlag-ideálhoz közelinek sem, megvolt az a kisugárzása ami miatt a Robinak csak ő kellett. És ettől az a lány az senki szemében sem fog jobban közelíteni az ideálhoz, tehát teljesen jogosan lehetsz érdektelen az átlag véleményével kapcsolatban.

Persze itt mondhatod, hogy ez ritka mint a fehér holló és részint igazad is van, de ennek az oka az, hogy a legtöbb lány akinek valami oka van a félénkségre hozzád hasonlóan gondolkodik és már eleve elássa magát a férfiak előtt azzal, hogy az ilyen igényeit háttérbe szorítja. Használd ki hogy pörögsz, hogy jó fej vagy, hadd lássák benned az energiát, hadd lássák, hogy igenis élsz és nem vagy nyomott amiatt mert nem vagy nádszálalkatú. Ez a férfiaknak bejön. Persze nem egy nap alatt hat a dolog, de viszonylag hamar (igen, nagyon sokkal a 25. születésnapod előtt) eljön majd az idő amikor nemhogy küzdened kell a fiúkért, hanem válogathatsz is köztük.

A hozzáállás MINDIG nagyon fontos, ahogy az önmagad szeretete is. Ha vásárolsz, akkor menj a barátnőiddel, ne szégyelld, hogy van egy kis pocakod (főleg előttük ne), vagy hogy vastag a combod és kérdezd meg tőlük, hogy "Na ez hogy áll? De őszintén…". És akkor ők segítenek neked és örülni fognak annak, hogy kivirulsz (nem mellesleg onnantól a fiúk is észre fognak venni).

Másik rossz dolog az, hogy általában azok a lányok akik hasonlítanak hozzád, nem igazán merészkednek egy terepre a "szép" (itt az önmagunkat nem szerető értelemben írom ezt) lányokkal. Igenis szép vagy te is, és a máshogy szép lányok mellett csak egy másik módját kínálod fel a szépségnek számukra. Mellesleg az, hogy együtt mutatkozol velük a fiúk számára szintén azt mutatja hogy szereted magad (ami jó pont az összesnél, még ha nem is akarnak járni veled). Tehát elsőnek szeresd meg magad, másodsorban ne akarj másokra hasonlítani még elméletben sem, harmadszorra meg ez üljön ki az arcodra is. Mert a lányok igenis belülről lesznek széppé, még akkor is ha mindenki a külső alapján ítél elsőre (annál kellemesebb a meglepetés azután).

Még egy kis kitartás kell, mert energia befektetés nélkül nem lesz eredmény...

 

Sok sikert,
Főúr1127

És mit tanultunk mindebből?

Azt hogy nagyon fontos az önbizalom. A nagypofájú taplók, és a sok szellemileg nulla divatmajom azért tudja havonta váltogatni a barátnőjét, mert megfelelő önbizalommal lát neki önmaga reklámozásának, így jobban szem előtt van, mint az aki a padban kussol, és félve szinte maga alá vizelve közelít a lányhoz/fiúhoz aki tetszik neki (ha egyáltalán megteszi).

Persze az önbizalomnak is megvan egy egészséges határa, de az, aki alapból félénk nem hiszem, hogy menten a ló túloldalára vetődik a hirtelen megvilágosodástól.

Sose félj vállalni önmagad, mert a pofára esésből még mindig lehet tanulni, de az el nem követett próbálkozásból sosem. Hallassátok a hangotokat, merjetek véleményt nyilvánítani és lépni egyet, különben csak a sok boldog tudatlanságban tengődő istenbarmát látjátok majd magatok előtt nem is tudván milyen üres az életük.