Van, amikor unatkozom. Ilyenkor általában felmegyek Youtube-ra és random elkezdek mindenféle videóra kattintgatni. A videók 80%-a általában szar, de néha talál az ember pár elvetemült dolgot. Vagy, talál mást! Ma például unalmas óráim egyik percében rátaláltam egy Szomszédok részre. Hát mit ne mondjak: szakadtam. Én már aranyos kis srác voltam, amikor ezek mentek a tv-ben anno. Emlékszem, anyumékkal ültünk a kanapén, és néztük. Néztük mert nem volt más. Max később Dallas. Na mindegy, szóval sokkal másabb az egész értelme most, felnőttként, mint anno gyerekként. Változott a világ is. Na, de nézzük mit mond nekünk a wikipedia a sorozatról:

"A Szomszédok népszerű magyar teleregény, az 1990-es évek egyik legkedveltebb és legismertebb magyar televíziós sorozata volt. Az első rész próbaadása 1987 februárjában, míg utolsó, 331. fejezete 1999. december 30-án került adásba a Magyar Televízióban. A kultikus sorozatot többször ismételték. A jelenleg is látható ismétlést 2010. január 4-én kezdték el vetíteni, 12:55-ös kezdéssel."

Fantasztikus. Újra láthatjuk ezeket a művészi részeket. Nézzünk is meg párat, ha már itt tartunk. asszongya' hogy...ez jó is lesz:

Na, így kezdődött minden. Engem spec'. a zene is már megmosolyogtat, de Vágási Ferkónak milyen haja van már? Durva. Meg hogy örülnek egy szaros pici panel lyuknak :D ! Hát félelmetes. Na, ebből soha nem elég, jön egy újabb rész:

Ha össze kéne foglalnom a részt, ezt mondanám: "Öregek elmélkednek. Takács úrról kiderül, hogy Ő az angol kisasszonyok rend-fönöknője, az a lány a negyediken meg szimpla  "kóól görl", és Lenke úgy tudja, hogy nekik a szigeten kéne élniük. Lenke félti is a kapcsolatát, ezért nem engedi el Taki-t otthonról. Javasolják is, hogy alakítsanak testőr gárdát, vagy nagy valagukkal nyomják agyon az alvilágot." Ti ezt a gondolatmenetet értitek? Vagy csak én érzem, hogy mennyire semmis, meg nevetséges az egész :D ? Na mindegy, újabb rész:

Ebben a részben tanúi lehetünk Liptai Klaudia ősi színésztehetségének. De mégsem, mert mint itt is látszik: totál nulla egy színésznő, röviden: egy szar. Persze a Szomszédok sorozatban egy szereplő sem tud színészkedni. Tök erőltetett az egész (akárcsak a barátok közt). Egy színészen nem szabadna látni azt, hogy csak szerepet játszik. Meg nézzétek már meg így az egészet, annyira vicces mai szemmel. Különösen ez a vállpánt, hát nem is mondok semmit. Olyan, mint valami WoW-os karrakternek.

És itt az egyik kedvenc részem. A jelenetben feltűnik, az itt még kis szaros hippi, Kertész Géza is. Óriási pályafutás lehet az övé, hisz már két gyenge magyar sorozatban is szerepet kapott. A videóból egyébként megtudhatjuk, hogy nem szabad sokat inni, és hogy az alkohol két zene leforgása alatt már üt is. Érdemes továbbá megfigyelni a kor divatirányzatát, a hajakat, ruhákat, embereket. Mai időkben lúzernak nevezzük ezeket az embereket :D !

Gyereknek kicsit sok volt a Pet Shop Boys, érdekes: pont a "Fly so high..." résznél ájul el. Az 0:50-es részt külön kiemelném. Kisebb baki a szövegben: "Hívd a mentőt, én apát!". Aztán odamegy lélegeztetni. Ez a mondata Ábel Anitának, és az előző nem igazán passzolnak össze. Meg én nem vagyok benne nagyon az orvostudományban, de létezik olyan, hogy "halogén spary", amit Mágen kér? Úgy érzem annyi és annyi videót tudnék még betenni a posztba, de annyit nem akarok írni. Ha gondoljátok csinálhatok belőle egy rövidebb sorozatot, minden részben más videó részletekkel. Ha van rá igény, majd kommentben írjátok. Köszi!

zitra