* Igen, mielőtt bárki is beszól, tudom, hogy a pedantéria és a pedofília nem azonos jelentésű, nem azonos tőről eredeztethető, és hogy eleve nem sok közük van egymáshoz, én mégis párhuzamot vonnék most közöttük.

* Pedantéria (emlékeztetőül): a pedantéria a részletek vagy szabályok (szinte) betegesen pontos követésével járó viselkedésforma. Pedáns ember az, aki a rendszerességhez, pontossághoz túlzón ragaszkodik, ezen felül a pedáns viselkedést kísérheti szűklátókörűség, nagyképűség és kicsinyeskedés. Bizonyos terülteken ugyan a pedáns viselkedés hasznos is lehet, súlyosabb formái a disszociális zavarok közé sorolhatók.

De mire gondoltam, amikor a párhuzamot állítottam? Mind tudjuk, hogy egy erőteljesen mediatizált világban élünk, a média összes típusa példaként, mintaként szolgál, főleg a fiatalabb, befolyásolható generációk számára. Ez mindaddig nem lenne baj, amíg a média értéket (is) közvetítene, nem csak trendet. Persze bele lehet kötni abba, hogy egyrészt mi az „érték”, másrészt hogy pontosan miiért is mondom ezt, hiszen vannak olyan médiacsatornák ahol értékközvetítés is folyik. Számomra az érték azt jelenti, ami egy tucat újabb trend megjelenése után is hosszú időn át tartja meg addigi viszonyítási alap szerepét.

Trendemberek

Bele kell törődnünk, hogy a trendek követése egyszerűbb, és ebből kifolyólag „kapósabbak” is a nagyközönség szempontjából. De mi a baj a trenddel? Az hogy időleges és kiszámíthatatlan. Ha valakiben van tudás, tehetség, erő (nem fizikai), akkor az valószínűleg ötven éve éppúgy egy értékrend tagja volt, mint ahogyan ötven év múlva lesz. De most vannak itt ezek az ideig-óráig tartó marhaságok, melyek megváltoztatják az értékfelfogásunk, és (véleményem szerint) nem színesebbé teszik a társadalmat, hanem egy klikkesedett és klikkenként homogén csoporthalmazt hoznak létre, melyek között közös „értékek” ugyan vannak, de ezek messze állnak az univerzális értelemben vett értékektől.

És itt lép a képbe a pedantéria. Miről szól például ez az oldal? Idiótákról! Sok tespedő senkitől, önhitt baromarcú állatok százairól, akik összekeverik a trend és az érték jelentését, és ezzel „feláldozzák” egyéniségüket egy olyan dolog érdekében, amiről azt gondolják, hogy különlegessé, egyedivé teszi őket. Kvázi az egyéniségre való törekvéssel ölik el a természetes egyéniségüket. A médiából közhelyek százai öntik el a fiatalok agyát, hiszen az új értékrend az, hogy a legnagyobbak, a legjobbak, a leggazdagabbak, a legnépszerűbbek legyünk, hogy akarjunk, birtokoljunk, vegyünk el, és észérvek hiányában tartsunk ki egy nyilvánvalóan több oldalról megcáfolt világnézet mellett. És általában annál hangosabbak minél ostobábbak. Ez az ország egyre inkább szellemileg szegény…

Szerintetek miből él ez az oldal? Emók, scenek, rajok, divatbuzik, önelégült retardált senkik hadából, akik az interneten prezentálják az általam felvetett problémát. És ez már egy hatalmas probléma. De miből él a Pedomacis blog? Na? Na? Ötlelt sehol?

Kislányokból, akik nagylányt játszanak, azok közül is azt a hiperszexuális verziót, aminek képét a tini-, és női életmódmagazinok sugallnak. Szexinek KELL lenned, mert akkor vagy VALAKI. Fessed magad tizenkét évesen, 15 évesen már nem menő hogy szűz vagy, és ugyan még csak most nő a melled, rakjad ki mint a 25-26 éves lányok, mert akkor te is nagylány leszel és vadulni fognak érted a fiúk. TE LESZEL A LEGKLASSZABB CSAJ!

Új ideál?

Nem az alapkoncepcióval van a baj, hiszen gyerekként mindenki „nagy” akar lenni, a fiúk katonásat, tűzoltósat, rendőröset, rámbósat játszanak (melyek mindegyike egy sztereotip erősen maszkulin szerep), ahogy a kislányok is „nagyok” akarnak lenni, a babázással az anyai viselkedésmintákat másolják, a rúzsos-szemfestős-beöltözős vagy éppen hercegnős korszakuk meg egy egészséges, határozottan nőies jelleget céloz meg. De ez eddig egészséges és nem tovább. Amikor 13-14 évesek gyakorlati szinten próbálkoznak „naggyá” válni (igen, a SZEX témakörénél járunk), és fürdőruhás, pucsítós, csücsörítős képeket töltenek fel a netre, amikor a GYIK.hu „védekezés nélkül csináltuk, lehet ebből bajom? - 13/L” típusú kérdésekkel van tele, és amíg szombaton azzal szembesülök, hogy 14-16 éves lányok tucatjával hajtanak rám, csak mert épp egyedül tartózkodok a pultnál, addig én nyílt színen vádolok mindenkit, aki ez ellen nem tesz. Igenis a sok idióta szülő feladata lenne egy kicsi önkritikát nevelni a gyerekébe, igenis az iskola dolga lenne kicsit kordában tartani a gyerek nappali viselkedését, és a médiának nem kellene ilyen képet közvetítenie. Utópisztikus tudom, de akkor is.

Milyen példa az, hogy az internetes közösségi oldalak tele vannak a fentebb említett típusba sorolható képekkel, és az üzemeltetők nemhogy semmit sem tesznek, még tini-szépségversenyt hirdetnek, hogy azok akik kimaradtak a szórásból még inkább érezzék, hogy értéktelenebbek azoknál, akik 14-16 évesen huszonéveseket megszégyenítő módon (értsd annál sokszor merészebben) öltözködnek viselkednek? Milyen példa az, amikor a televízióban délután a meginterjúztatott kislány (mert 14 évesen AZ!) azt mondja, hogy „nem gáz az azonos neműek kapcsolata, sőt nagyon cuki amikor két fiú csókolózik” (legutóbb a VIVA nevű elektronikusan sugárzott televíziónak nevezett mocskon volt szerencsém egy ilyen pillanatot épp elkapni)? Milyen példát mutat a tévé? Mi folyik az interneten? És még a hozzánk hasonló blogok „ártalmas hatásait” elemezgetik, mert itt „megalázzuk” a szereplőket „ok nélkül” természetesen.

Nem kérem, ennek oka van. Méghozzá az hogy a képeken szereplők kulturális szemetek, a társadalom legalja, szennyek, öntudatlan termékek csupán, akiket a mediatizált trendek jobbra-balra rángatnak. Túlzok? Egy faszt! Már ez én korosztályom sem üti meg igazán a mércét, de közülünk még mondhatom azt, hogy a 65 százalékunk embernek nevezhető. A maradék 35 csak habzó szájú nyomorék senki, gondolkodásra képtelen genetikai jellegű kolonca az országnak és a jövőnek. És mi van lejjebb? Menjetek be a volt gimnáziumotokba, vagy ha épp azok vagytok, akkor nézzétek meg az alsóbb (utánatok következő évfolyamok tagjait). Ők a jövőtök. És szavazni fognak 3-4 év múlva. Sőt, gyerekük is lesz (amilyen ostoba egyik-másik, valószínűleg hamarabb is, mint nektek). Nézzétek meg a köztereket iskolaidő után. Nézzetek be egy plázába hétköznap délután, és nézzétek meg mi megy ugyanekkor egy… na igen, egy múzeum vagy egy könyvtár túl elrugaszkodott példa lenne…

Mit is várok el, most komolyan…

Azt hogy növesszetek agyat a kurvaanyátok! Sok siránkozó kis pöcs és önelégült kis picsa. Nem a szextől leszel felnőtt. A pincsikutya is tud kefélni, közben annyi esze van, mint egy nagyobb dió, és ti sem vagytok különbek! Mi lenne ha végre kilépnétek a trendek szabta korlátoltságból, és megpróbálnátok magatok lenni? Nehéz? Lehet. Így nem lesztek népszerűek? Ki nem szarja le! Én sem vagyok a népszerűség csúcsán, de egyrészt nem vagyok egy konzumidióta, másrészt válogatottan jó emberek vannak körülöttem, és nem vagyok egy szarmágnes mint a legtöbbetek.

Egyik cimborám (akitől az emós példa volt legutóbb), ugyebár csinált egy felmérést a fiatalok között. Átolvastam a különböző válaszokat, hát volt egy két megdöbbentő. Egy 16 éves lány hosszú távú céljának azt jelölte meg (mármint azt mondta), hogy ő CELEB szeretne lenni. Az hogy gazdag, és ismert akar lenni, a válaszok 72 százalékában szerepelt, viszont arra hogy hogyan is érnék el ezt, jelentős részük nem tudott semmilyen releváns választ adni. Egy fiatalabb gyerek egy másik kérdésre azt mondta hogy ő leginkább az egyéjszakás kalandokat keresi, még szerencse hogy sok (korban hozzá illő – 14-16 éves) lány akarja ugyanezt, így neki könnyű dolga van. Örülhetne a kis pöcs hogy a farkán éppen pelyhedzeni kezdett a szőr, de ő már egyéjszakásokat hajt. És a kurvaság sem ott kezdődik, hogy az út szélén pénzért árulod magad, hanem amikor felvágásból, mint becsületbeli ügyből fekszel ágyba mindenkivel.

És ez a pedofilok paradicsoma. Régebben még kukkolásra voltak kényszerítve, most tálcán kapják az „árut”, akár közvetlenül a farkukra, mert ma igenis sikk lefeküdni egy idősebb pasival. Azért él a pedomaci blog, mert tömegével jönnek ezek a lányok, akikről meg sem lehet állapítani, hogy most valójában 13 vagy 19 évesek. Akik szénné részegedve idegen fiúk faszát markolásszák a holdfényben. Baszottul romantikus nemde? Nem a cigi tesz felnőtté, nem a pia, nem a szex. Agyilag kell megérni ahhoz hogy „valaki” lehess.

De játsszátok csak a nagyfiút, meg a nagylányt, legyet emók, vagy éppen kardos rajharcos gigolok, legyen szerintetek trendi ha valaki buzi, sőt biztassátok a környezetetekben lévőket az egyneművel való csókolózásra, igyátok le magatokat minden lehetséges alkalommal a sárga földig, és keféljetek önfeledten, mert ATTÓL LESZTEK NAGYOK! Anyátok picsája…

 

Üdv,
Főúr1127