Üdv!!

Régen jelentkeztem már hosszabb írással, ennek gondolom sokan örültek is, így most bánatukra, és remélem egyesek örömére megint lehet kicsit olvasni. Igen tudom hogy gáz, meg könnyebb a "dugnám" meg a "debuzi" kommenteket bepötyögni. Mindenesetre aki elolvassa semmit sem veszt vele, aki meg nem az tovább lapoz és el van intézve. 

Sokat gondolkodtam mi lehetne a mai téma, és úgy gondololtam írok kicsit egy társadalmi/magán jellegű lehetséges problémáról, a népességfogyásról, mert az úgy is mindig aktuális. Később más témák is előjönnek majd, de nem akartam egyszerre mindent. Kezdjük is...

 

Demográfia. Ami siralmasan csökken a '80-as évektől. Sokan sokfélét mondanak mondtak, hogy miért is mutat ilyen romló tendenciát, de megoldást senki se kínált rá. Nekem kicsit úgy tűnik el van felejtve az egész, a nemzet meg azzal nyugtatja magát "hogy de nem estünk még 10 millió alá". Egyre több a nyugdíjas, a kereső/adófizető lakosság meg folyamatosan szűkül. Érdemes megnézni a demográfiai grafikonját az országnak, vagy a korfát, és láthatjuk hogy siralmas ami folyik. Úgy gondolom ezzel talán érdemesebb lenne foglalkozni mint a mondvacsinált "náciveszéllyel." A Ratkó-korszakban (50-es évek) és a 70-es években ugrott meg utoljára, bár nem jelentősen a népességszám, ám lassan ők is kiöregszenek. A jelen generációknak kell/kéne újra aktívabban "tenni a dolgát", bármennyire is vulgárisnak hat, mivel nincs más választás. Ha marad továbbra is ez a helyzet, az dédunokáink már kitehetik majd Hegyeshalomnál az "Itt volt Magyarország?!" feliratú táblát. Mivel az ország legnépesebb kisebbsége nem fog ám megállni soha egy gyereknél. Így akarnánk mi területi revizót vagy akármit amikor még arra is képtelenek vagyunk, hogy a megmaradt országrészben ne fogyjunk évente egy kisváros lakosságával? Ha tényleg tenni akarsz az országért az legyen az első, hogy nem szingliként család nélkül akarsz élni még a 30-as 40-es éveidben is.(20-as éveidben meg tanulj, dolgozz, hogy legyen mire építkezni) Az, hogy magyar vagy nem csak abból áll, hogy nemzeti rockot hallgatsz, meg szidod a cigányokat. Egy felelősen gondolkodó magyar embernek talán az egyik legfontosabb, hogy családot tervez. Persze fontos ehhez az anyagi háttér is, nem vitatom. Bár a világháborúk után egy lyukas gyatyára mertek a családok 4-5 gyereket vállalni. Lehet túl "radikális" voltam, bár csak a puszta tényeket közöltem, amit mindenki tud, csak még magunknak is sokszor féljük bevallani, mint sok minden mást.... de az már egy másik poszt témája lesz.

Tehát kedves honfitársak, el lehet dönteni, hogy 100 év múlva is szeretnénk Magyarországot az utódoknak, vagy beengedjük az arabokat vagy a kínaiakat. További szép estét, véleményeket, gondolatokat, kritikát nyugodtan kommentben. Egy idézettel és két kérdéssel zárnám le a posztot:

" A földet nem nagyapádtól örökölted, hanem az unokáidtól kaptad kölcsön"

Milyen politikai/társadalmi lépésekkel lehetne a fogyást visszaszorítani? Egyátalán lehet valamit tenni, és ha igen mit?